Italië: volatiliteit op korte termijn, maar macro-klimaat is gunstig

Italië heeft eindelijk een nieuwe regering na een periode van politieke onrust die de financiële markten negatief beïnvloedde. Morningstar's Valerio Baselli praat u bij over de jongste ontwikkelingen in zijn land. Het macro-economische beeld is gunstig en de bankensector staat er veel beter voor dan een paar jaar geleden.

Valerio Baselli 07 juni, 2018 | 10:25

Ze kwamen er uiteindelijk dan toch uit, M5S, ofwel de 5-Sterren Beweging, en Lega. Samen vormen ze de nieuwe regering van Italië en Giuseppe Conte is geïnstalleerd als minister-president.

De afgelopen weken hebben de onrustige politieke ontwikkelingen in Italië de financiële markten in Europa gedomineerd. De markten zijn nog altijd volatiel, maar Italië staat er momenteel een stuk beter voor dan tijdens de Euro Sovereign Debt crisis in 2011, stelt Morningstar's Italiaanse research editor Valerio Baselli.

Want volgens Baselli is het macro-economische klimaat nu gunstiger en ook de bankensector staat er beter voor. In onderstaande video praat hij u bij over de actuele situatie in zijn land. Het zal u niet verrassen dat Morningstar beleggers oproept vooral naar de lange termijn te kijken en niet te schrikken van volatiliteit op de korte termijn.

Bekijk hier de volledige video met Morningstar's Valerio Baselli:

 

Lees meer:

Value beleggers wachten geduldig tot de pendule weer terug swingt

Aandelenfondsen kopen energie, nutsbedrijven en technologie bij

- Aandelen met meer Morningstar-sterren doen het beter

Denkt u alles te weten over beleggen? Klik hier om dat te bewijzen met de Morningstar Investing Mastermind Quiz.

Over de auteur

Valerio Baselli

Valerio Baselli  è Giornalista di Morningstar in Francia e Italia.