Kempen en Labouchere fuseren tot Dexia Nederland

Op 22 mei maakten Dexia en Kempen bekend dat Dexia van plan is een bod uit te brengen op Kempen & Co. De directie van Kempen ondersteunt het bod. Als het bod slaagt, zal Kempen fuseren met Labouchere, een dochter van Dexia.

Freddy van Mulligen 22 mei, 2001 | 17:33
Dexia is genoteerd in België, Frankrijk en Luxemburg en is 100% aandeelhouder van Labouchere. Het is de intentie om de activiteiten van Kempen & Co en Labouchere samen te voegen door middel van een fusie. Het voorgenomen bod bedraagt EUR 83.50 per aandeel in contanten, het bod is 36% hoger dan de gemiddelde beurskoers in de afgelopen 40 handelsdagen. Kempen geeft aan dat de focus primair gericht zal blijven op Small- en Mid-Caps en vastgoedondernemingen. De Raad van Commissarissen en de Directie van Kempen & Co ondersteunen het voorgenomen bod.

Dexia realiseert door de overname de ambitie om haar positie op het gebied van securities en capital markets in Europa uit te bouwen door middel van een actief acquisitiebeleid. Door zich aan te sluiten bij Dexia denkt Kempen & Co uit te kunnen groeien tot een Europese equity specialist. Door de transactie wil Kempen & Co haar cliënten een breder productenpakket kunnen aanbieden. Als de overname en fusie slagen zal een onderneming ontstaan met 1250 medewerkers en een balanstotaal van EUR 6.8 miljard. De nieuwe combinatie zal Dexia Nederland gaan heten. De specifieke merknamen zullen vooralsnog blijven bestaan. Het Belgisch/Franse Dexia heeft ongeveer 5000 medewerkers.

Denkt u alles te weten over beleggen? Klik hier om dat te bewijzen met de Morningstar Investing Mastermind Quiz.

Over de auteur

Freddy van Mulligen  .