Nieuwe fondsanalyses: Robeco en Templeton

Lees waarom Robeco New World Financials is opgewaardeerd naar "Bronze" en waarom Templeton China terugzakt naar "Neutral". Robeco's Afrika Fonds blijft met "Neutral" een middenmoter.

Maarten van der Pas 29 mei, 2013 | 9:53
Facebook Twitter LinkedIn

Beleggingsfondsen van Robeco en Templeton zijn door de analisten van Morningstar - opnieuw - beoordeeld. Lees hun oordeel over de fondsmanager, het fondshuis, de beleggingstrategie, het rendement en de kosten.

Robeco Afrika Fonds A Inc
Morningstar Rating: ****
Analyst Rating: Neutral
Morningstar-categorie: aandelen Afrika
Morningstar-analist Jeffrey Schumacher: "Beleggers kunnen met het Robeco Afrika Fonds een bijzondere blootstelling verkrijgen aan het continent Afrika, maar moeten wel de bijbehorende risico’s in acht nemen. De hogere rendementen gaan echter gepaard met een hoger risiconiveau. Hoewel wij het fonds een degelijke keuze vinden willen we meer zien van dit team voordat wij onze "Neutral" rating verhogen."
Naar analyse Robeco Afrika Fonds A Inc >


Robeco New World Financial Eqs D EUR
Morningstar Rating: ***
Analyst Rating: Bronze
Morningstar-categorie: aandelen sector financiële dienstverlening
Morningstar-analist Jeffrey Schumacher: "Wij onderschrijven ons vertrouwen in Robeco New World Financials met een opwaardering van "Neutral" naar "Bronze". In 2012 herstelde het fonds duidelijk van 2011, waarin het tot de beste fondsen in de categorie behoorde. De blootstelling aan Europese financials (BBVA, KBC) pakte goed uit. In 2013 deden per april de Japanse namen het goed, evenals Delta Lloyd en Citi Group. Dit fonds beschikt over een kwalitatief sterk team dat ondanks de beperkte mankracht de strategie goed weet uit te voeren. Wij hebben dan ook vertrouwen in dit fonds."
Naar analyse Robeco New World Financial Eqs D EUR >


Templeton China A Acc $
Morningstar Rating: ****
Analyst Rating: Bronze
Morningstar-categorie: aandelen groter China
Morningstar-analist Germaine Share: "Templeton China is een behoorlijk fonds, maar het heeft ook enkele nadelen. Met eind maart een vermogen van USD 2,29 miljard is het fonds veruit het grootste binnen de categorie Groter China. Dit kan liquiditeitsproblemen veroorzaken en de manoeuvreerruimte van het fonds in het universum van de small- en mid-caps beperken.
Een ander struikelblok voor belegger zijn de hoge kosten. Met een TER van 2,44 procent is het fonds 37 bp duurder dan de categoriemediaan. Hoewel we onder de indruk zijn van de omvang en de ervaring van het beheerteam, hebben we op basis van de bovenvermelde minpunten beslist om de rating van het fonds te verlagen naar Neutral."
Naar analyse Templeton China A Acc $ >


Meer recente analyses van beleggingsfondsen:

ASN en Carmignac

BlackRock en SNS


Kempen, Robeco en Petercam

SNS, BNP Paribas, Fidelity en BlueBay

ING, Petercam, Comgest en BlackRock

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten