Nieuwe fondsanalyses: W.P. Stewart en Fidelity

W.P. Stewart Holdings is met een "Silver" rating een goed fonds om in Amerikaanse aandelen te beleggen. Fidelity's Health Care Fund overtuigt niet en krijgt een "Neutral" waardering.

Maarten van der Pas 06 juni, 2013 | 10:32
Facebook Twitter LinkedIn

Beleggingsfondsen van W.P. Stewart en Fidelity zijn door de analisten van Morningstar - opnieuw - beoordeeld. Lees hun oordeel over de fondsmanager, het fondshuis, de beleggingstrategie, het rendement en de kosten.

W.P. Stewart Holdings
Morningstar Rating: *****
Analyst Rating: Silver
Morningstar-categorie: aandelen VS large cap groei
Morningstar-analist San Lie: "W.P. Stewart Holdings Fund zet zijn sterke prestaties voort. Na een relatief sterk 2011, presteerde het fonds ook in 2012 bovengemiddeld en zijn de eerste paar maanden van 2013 veelbelovend. Sinds maart 1989 bedroeg het rendement tot en met maart 2013 gemiddeld iets boven de 10 procent per jaar. Hiermee bleef het fonds de S&P 500 bijna anderhalf procent voor; het categoriegemiddelde over deze periode lag rond de 6,5 procent. Wij zijn te spreken over het gedegen en doortastende proces. Ook de lage kosten spreken voor dit fonds. Wij bevestigen onze "Silver" rating."
Naar analyse W.P. Stewart Holdings Acc >


Fidelity Funds - Global Health Care Fund
Morningstar Rating: ***
Analyst Rating: Neutral
Morningstar-categorie: aandelen sector farmacie en gezondheid
Morningstar-analist Anthony McDonald: "Naar onze mening profiteert Fidelity Global Health Care Fund van een solide proces, maar het behoort niet tot onze favoriete fondsen die zich richten op de gezondheidszorg. Hoewel we erkennen hoe strikt de aandelenanalyse verloopt, zijn we onvoldoende overtuigd van de vooruitzichten voor outperformance van het fonds om een positieve rating te verschaffen. Met name van het vermogen van de beheerder om via haar portefeuillesamenstellingsproces waarde toe te voegen, moeten we nog overtuigd worden. Het fonds krijgt daarom onze rating "Neutral".
Naar analyse Fidelity Funds - Global Health Care Fund A-EUR >


Meer recente analyses van beleggingsfondsen:

Robeco en Templeton

ASN en Carmignac


BlackRock en SNS


Kempen, Robeco en Petercam

SNS, BNP Paribas, Fidelity en BlueBay

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten