Winnende aandelenfondsen Morningstar Awards 2014

First State is de grote winnaar met 2 Morningstar Awards. Robeco houdt de Nederlandse eer hoog bij wereldwijde aandelen. Kempen belegt het beste in Nederlandse aandelen. Andere Awards gingen naar Invesco, Standard Life en Morgan Stanley.

Maarten van der Pas 16 april, 2014 | 21:29
Facebook Twitter LinkedIn

First State en Invesco waren elk met 3 fondsen genomineerd voor een Morningstar Award, waarvan Invesco met 2 in de categorie 'aandelen Europa' en First State met 2 in de categorie 'aandelen emerging markets'. Een award kon deze vermogensbeheerders dan ook bijna niet ontgaan. 

First State verzilverde zijn nominatie bij beleggingsfondsen in opkomende markten met zijn First State Global Emerging Markets Fund, de tweede overwinning op rij want vorig jaar won dit fonds ook. 
Ook het First State Asia Pacific Sustainability Fund ging met een Award naar huis. Dit fonds bewijst dat duurzaam beleggen wel degelijk loont. En ook voor dit fonds is het de tweede Morningstar Award in twee jaar tijd.

Invesco zette met Invesco Pan European Structured Equity Fund één nominatie om in een Award, maar moest bij 'aandelen Azië-Pacific' First State voor laten gaan.

Nederlandse fondshuizen waren schaars vertegenwoordigd bij de internationale aandelencategoriën. ASN Duurzaam Aandelenfonds en Robeco BP Global Premium Equities hielden de Nederlandse eer hoog in de categorie 'aandelen wereldwijd'. Fondsmanager Christopher Hart van Robeco BP Global Premium Equities kon een Award in ontvangst nemen.

Bij 'aandelen Nederland' was de Rotterdamse vermogensbeheerder ook genomineerd, maar moest Kempen Oranje Participaties voor zich dulden. Kempen was in deze rubriek met 2 fondsen uit verkoren en stond er dus sterk voor.

Het beste beleggingsfonds in Amerikaanse aandelen is Morgan Stanley US Advantage en Standard Life European Smaller Companies ging er in de categorie 'aandelen Europa small- en mid-cap' met een Morningstar Award vandoor.

De Morningstar Awards werden woensdagavond uitgereikt op een feestelijke avond in Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Het was de tiende keer dat Morningstar de beste beleggingsfondsen en fondshuizen benoemt.

Bekijk de slideshows voor meer gegevens over de winnaars zoals het juryrapport en het rendement.

Lees ook het fondsrapport over Kempen Oranje Participaties.

 

Lees ook het fondsrapport over Invesco Pan European Structured Equity Fund.
Lees ook het fondsrapport over Standard Life Investments Global European Smaller Companies.


Lees ook het fondsrapport over Morgan Stanley Investment Funds US Advantage.


Lees ook het fondsrapport over First State Asia Pacific Sustainability Fund.


Lees ook het fondsrapport over Robeco BP Global Premium Equities.


Lees ook het fondsrapport over First State Global Emerging Markets Fund.

 

Bekijk ook de winnaars in andere categorieën:

Obligatiefondsen

Mixfondsen

Fondshuizen


En bekijk
Alle genomineerde aandelenfondsen
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten