Winnende obligatiefondsen Morningstar Awards 2014

Pioneer Funds Euro Bond is voor de tweede keer op rij de beste belegger in staatsobligaties. Sparinvest Investment Grade Value Bonds wint een Morningstar Award bij bedrijfsobligaties en Aberdeen bij high yield. Het enige Nederlandse fondshuis dat een Award wint is Optimix met zijn EuroRente Fonds. Verder ook een prijs voor Templeton en Invesco.

Maarten van der Pas 16 april, 2014 | 21:28

Templeton had 3 nominaties, waarvan maar liefst 2 in de categorie 'obligaties wereldwijd'. Toch ging ging daar verrassend Invesco Global Bond met de eer strijken. Templeton won wel een prijs met zijn Templeton Emerging Markets Bond in de categorie 'obligaties emerging markets'.

De beste belegger in Europese staatsobligaties is Pioneer Funds Euro Bond. Een knappe prestatie want het is de tweede Morningstar Award op rij voor dit beleggingsfonds.
Sparinvest Investment Grade Value Bonds sleept de Award in de categorie 'obligaties EUR bedrijven' binnen en voor de risicovollere high yield bedrijfsobligaties ging de bekroning naar Aberdeen Global II Euro High Yield Bond Fund.

Het enige Nederlandse fondshuis dat bij fixed income een Morningstar Award won is Optimix met zijn EuroRente Fonds in de categorie 'obligaties EUR gediversifieerd'.

De Morningstar Awards werden woensdagavond uitgereikt op een feestelijke avond in Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Het was de tiende keer dat Morningstar de beste beleggingsfondsen en fondshuizen benoemt.

Bekijk de slideshows voor meer gegevens over de winnaars zoals het juryrapport en het rendement.


 

 

 Bekijk ook de winnaars in andere categorieën:
Denkt u alles te weten over beleggen? Klik hier om dat te bewijzen met de Morningstar Investing Mastermind Quiz.

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux