De Ultimate Stock-Pickers moeten diep graven naar aantrekkelijke aandelen

Een overgewaardeerde aandelenmarkt maakt het voor de ultieme aandelenbeleggers lastig om aantrekkelijke aandelen te vinden. Hun aan- en verkoopactiviteit was in het eerste kwartaal dan ook erg laag. Toch kochten ze met overtuiging aandelen Unilever, Diageo, Zoetis en Citigroup bij.

Greggory Warren, CFA 27 mei, 2014 | 9:50
Facebook Twitter LinkedIn

Waar 2013 zich tot een ware blockbuster voor Amerikaanse aandelen ontpopte, vertraagde de groei in het eerste kwartaal van 2014. De S&P 500 stond na de eerste drie maanden van het jaar op een rendement van minder dan 2 procent. De markt daalde in januari met meer dan 3 procent door de ongerustheid over economische groei en over de monetaire stabiliteit in opkomende markten. De meeste beleggers vonden het daarom al een prima zaak dat de S&P 500 het kwartaal überhaupt met positieve cijfers afsloot.

Terwijl agressieve maatregelen van centrale banken in de hele wereld hielpen om wegzakkende valutakoersen in te dammen, blijven veel van de onderliggende angsten die tot de sell-off op de aandelenmarkt hebben geleid onopgelost. Zo baart vooral de Chinese economische groei zorgen. Voeg daar de nog steeds glansloze economische resultaten in de Verenigde Staten aan toe, en het mag een wonder heten dat de markten vanaf het begin van het jaar zo goed stand hebben gehouden. Op de woningmarkt, in de industrie en op de arbeidsmarkt in de VS waren er tekenen dat het economisch herstel vertraagde, wat een domper zette op de hoop die eind vorig jaar was ontstaan dat de Amerikaanse economie echt op het punt stond de trage groeitrend te doorbreken.

Een deel van de verklaring voor de aanhoudende veerkracht van de aandelenmarkten, zelfs na een periode van vijf jaar waarin de waardering van de S&P 500 met meer dan 100 procent is gestegen, is dat de Amerikaanse centrale bank Federal Reserve (Fed) de markt altijd heeft gerustgesteld, dat er geen significante wijzigingen in het monetaire beleid zouden komen totdat de arbeidsmarkt zich weer op vaste grond bevindt. Wel blijft de Fed zijn maandelijkse aankoop van obligaties terugschroeven.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Effecten genoemd in dit artikel

Naam effectPrijsChange (%)Morningstar Rating
Accenture PLC Class A365,82 USD3,46Rating
Chevron Corp114,85 USD0,30Rating
Citigroup Inc65,04 USD-0,70Rating
Colgate-Palmolive Co77,71 USD0,84Rating
CSX Corp35,62 USD0,14Rating
Diageo PLC3.823,50 GBX1,70Rating
EXCO Resources Inc5,25 USD5,00
Linde PLC320,74 USD0,05Rating
Procter & Gamble Co149,02 USD1,05Rating
Verizon Communications Inc51,66 USD-0,27Rating
Walgreens Boots Alliance Inc46,08 USD0,39Rating
Wells Fargo & Co49,16 USD1,51Rating
Zoetis Inc Class A223,55 USD1,93Rating

Over de auteur

Greggory Warren, CFA  Greggory Warren, CFA, is a senior stock analyst with Morningstar.

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid