Morningstar zet drie beleggingsfondsen van Kempen en één van ASN 'Under Review'

De aankondiging van Kempen over diverse wijzigingen in haar beheerteams voor Europese en wereldwijde small-cap aandelefondsen is voor Morningstar reden om drie Kempen-fondsen en één fonds van ASN 'Under Review' te plaatsen.

Ronald van Genderen 07 januari, 2015 | 17:07
Facebook Twitter LinkedIn

Kempen kondigt diverse wijzigingen aan bij haar beheerteam voor Europese en wereldwijde small-cap aandelenfondsen dat is gevestigd is in Edinburgh. Dit team beheert een viertal Europese mid- en small-cap beleggingsfondsen voor Kempen en ASN, vandaar dat een fonds van dit laatste fondshuis ook betrokken is.

Belangrijkste verandering is het vertrek van Simon Turner. Hij was één van de meer ervaren teamleden en gaat volgens Kempen weg om persoonlijke redenen. Binnen het team was hij samen met Mark McCullough eindverantwoordelijk als beheerder voor het Kempen (Lux) European Small-Cap Fund. Daarnaast was hij als analist verantwoordelijk voor het volgen van Scandinavische aandelen. Zijn vertrek raakt daarmee niet alleen dit fonds, maar ook de andere fondsen die door het team worden beheerd.

Een overzicht van de fondsen die Morningstar-analisten 'Under Review' plaatsen:

 
Naast het vertrek van Simon Turner kondigde Kempen de volgende andere wijzigingen aan:

  • Ewan Millar zou beheerder van Kempen's nieuw geïntroduceerde wereldwijde small-cap fonds worden, hoewel hij daarnaast analist verantwoordelijkheden binnen het Europese team zou behouden. Toch zal hij nu Simon Turner vervangen en samen met Mark McCullough het Kempen (Lux) European Small-cap Fund gaan beheren.
  • De analyse van Scandinavische aandelen zal worden overgenomen door Tommy Bryson. Hij is samen met Rory Hammerson beheerder van het Kempen (Lux) Sustainable European Small-cap Fund en tevens verantwoordelijk voor analyse van aandelen uit Griekenland, Italië en Zwitserland (waar hij zal worden ondersteund door Martin Stockner).
  • Kathleen Dewandeleer zal (naast haar rol als beheerder/analist) meer aandacht gaan besteden aan op lange termijn betrokken aandeelhouderschap, engagement en verantwoord beleggen, samen met Karen McGrath.
  • Erwin Dut treedt nieuw toe tot het team (hetgeen eerder al was aangekondigd) en zal samen met Mark McCullough  Kempen European Participations gaan beheren. Hij zal ook verantwoordelijk zijn voor de research naar aandelen in de Benelux.
  • Chris Kaashoek zal toetreden tot het team voor het Kempen Global Small-Cap Fund (in plaats van Ewan Millar). Hij komt bij Hal Investments vandaan, waar hij Business Development Manager was. Daarvoor was hij werkzaam als analist bij Kempen Securities.

Gezien de mogelijke impact van al deze wijzigingen binnen het team hebben de fondsanalisten van Morningstar besloten om de vier genoemde beleggingsfondsen voorlopig 'Under Review' te plaatsen. Zij zullen nu eerst de daadwerkelijke impact van de wijziging nagaan, alvorens de fondsen van een nieuwe Analyst Rating te voorzien.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Ronald van Genderen

Ronald van Genderen  is fondsanalist bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten