Morningstar plaatst Candriam Bonds Emerging Markets 'Under Review'

Door een wisseling van de wacht bij Candriam Bonds Emerging Markets heeft Morningstar besloten dit beleggingsfonds tijdelijk “Under Review” te plaatsen. Het fonds zal opnieuw worden beoordeeld, zodra er uitvoerig is gesproken met de nieuwe hoofdbeheerder Diliana Deltcheva.

Niels Faassen 08 juli, 2015 | 15:18
Facebook Twitter LinkedIn

De beheerders volgen elkaar in rap tempo op bij Candriam Bonds Emerging Markets. Diliana Deltcheva is met ingang van mei 2015 de nieuwe hoofdbeheerder van dit beleggingsfonds in hoofdzakelijk staats(gerelateerde) obligaties uit opkomende markten genoteerd in Amerikaanse dollars en euro’s. En zij is tevens het nieuwe hoofd van Candriams EMD-team (emerging market debt).

Deltcheva (foto) volgt Isabelle Rome op, een ervaren obligatiebeheerder die niet bijzonder lang aan het roer van Candriam Bonds Emerging Markets stond. Zij nam het beheer begin 2013 over van Luc D’hooge. Hij beheerde het fonds van 2000 tot 2013 met bovengemiddelde resultaten, alvorens een overstap te maken naar het Zwitserse Vontobel.

Deltcheva beschikt over ruim 13 jaar aan relevante ervaring. Zo werkte zij als fondsbeheerder bij het Britse F&C en voor het Nederlandse fondshuis NN Investment Partners (het voormalige ING Investment Management). Daar hield zij zich voornamelijk bezig hield met het beheren van obligaties uit opkomende markten. Naast de aanstelling van Deltcheva is Candriams EMD-team uitgebreid met twee beheerders. Isabelle Rome zal nog een half jaar bij het team betrokken blijven in een adviserende rol.

Impact
Wat de beweegredenen van een vertrekkende beheerder ook is, een vertrek kan grote gevolgen met zich meebrengen voor het fonds en voor beleggers. Beleggen is en blijft tenslotte mensenwerk, waarbij de fondsmanager doorgaans een bepalende rol speelt bij de uitvoering van het beleggingsproces. Daarom zet Morningstar Candriam Bonds Emerging Markets ‘Under Review’ en gaan de analisten eerst de impact van het vertrek van Rome en de aanstelling van Deltcheva op het fonds na.

Candriam Bonds Emerging Markets had een Analyst Rating Neutral. Het driekoppige beheerteam was ervaren, maar Morningstar vond de omvang beperkt gelet op de diverse EMD-fondsen waarvoor het verantwoordelijk is. Daarnaast pleit Morningstar vanwege de beheerderswisseling voor meer stabiliteit in het team.

De fondsanalisten van Morningstar gaan op korte termijn in gesprek met Deltcheva om te horen wat haar visie op Candriam Bonds Emerging Markets is en welk beleid zij voorstaat, voordat ze met een nieuwe Analyst Rating komen.


Lees ook het fondsrapport over Candriam Bonds Emerging Markets C USD Acc.

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Niels Faassen

Niels Faassen  is fondsanalist bij Morningstar Benelux.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings