Hulde aan de winnaars van de Morningstar Awards

Met de uitreiking van de Nederlandse Morningstar Awards vanavond, komt een einde aan de reeks Awards die we in diverse landen uitreiken aan de fondsen die niet alleen over het afgelopen kalenderjaar, maar ook over meerdere jaren de beste, voor risico-gecorrigeerde rendementen hebben opgeleverd voor hun beleggers.

San Lie 14 april, 2016 | 10:35
Facebook Twitter LinkedIn

Daarbij hoort een gezonde dosis scepsis, maar tegelijkertijd ook waardering en bewondering voor die fondsen die wèl in staat zijn geweest hun benchmarks en peers te verslaan en daadwerkelijk toegevoegde waarde voor hun beleggers hebben geleverd.

Ik had de eer om eerder deze week de Morningstar Awards in Portugal te mogen bijwonen. Daar hadden wij vervolgens weer de eer dat Enhamed Enhamed zijn verhaal kwam vertellen. Voor degenen onder u die hem niet kennen, google hem zeker even.

Enhamed werd blind op 8-jarige leeftijd, maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, werkte hij zich op tot absolute topatleet, met inmiddels 9 Paralympische medailles op zijn naam. Hij deed ook mee aan de Iron Man (een soort triathlon) en beklom de Kilimanjaro. Kortom, een fantastisch verhaal!

Hij gaf ons mee dat factoren als talent en geluk weliswaar factoren zijn die ons kunnen helpen bij wat we doen, maar dat twee andere factoren veel belangrijker zijn bij het behalen van succes, namelijk discipline en commitment.

Hoe toepasselijk is dit op de wereld van het fondsenbeheer. Natuurlijk helpt een dosis geluk af en toe, maar toewijding en het op een gedisciplineerde manier te werk te gaan, daarbij te leren van je eigen fouten en die van anderen, de beste mensen om je heen te verzamelen, zijn de enige manier om op een consistente wijze toegevoegde waarde voor beleggers te leveren.

Ik wens de winnaars van deze Morningstar Awards veel succes met hun prijzen, en hoop dat ze nog vele jaren hun best blijven doen voor hun beleggers.

San Lie
Head of Research Morningstar Benelux

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten