Amsterdam is even passief

Volgende week komt de hele ETF-wereld een paar dagen bijeen in Amsterdam om met elkaar te spreken over alle nieuwe ontwikkelingen in de wereld van de trackers.

San Lie 09 juni, 2016 | 11:50
Facebook Twitter LinkedIn

Hoewel ikzelf met mijn team verantwoordelijk ben voor de coverage op actief beheerde fondsen, is het voor ons uiteraard interessant om te volgen wat er in de wereld van passief beleggen gebeurt. Al is het maar omdat passieve producten het – in termen van rendement – vaak beter doen dan het gros van de actieve beleggers, zoals data over het verleden laten zien. Ze zijn dus simpelweg een alternatief voor actief beheerde fondsen.

Er staan veel interessante onderwerpen op de agenda. Zo neemt mijn collega Ben Granjé deel aan een panel dat gaat over hoe ETFs het aan- en verkoopgedrag van beleggers hebben beïnvloed. Diezelfde middag zit mijn Amerikaanse collega Dan Lefkovitz in een panel dat de vraag 'How smart investors approach smart beta' probeert te beantwoorden; een superinteressant gegeven hoe 'hot' dit onderwerp is.

Een mooi verhaal wordt uiteraard 'Rating the sustainability of funds and ETFs', dat ons wereldwijde hoofd Sustainability Steven Smit op dinsdagmiddag zal houden. We zullen daar ook nieuwe gegevens presenteren.

Ik hoop van harte u volgende week even tegen het lijf te lopen. Mocht u er niet bij kunnen zijn, niet getreurd; we zullen op onze website verslag doen van de hoogtepunten.

San Lie

Head of Research Morningstar Benelux

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten