Wegwijs op de Morningstar website (3)

Zoekmogelijkheden op Morningstar – De Morningstar website heeft een grote database. In dit deel leest u hoe u gebruik kunt maken van de algemene zoekfunctie en de Database Fondsen.

Morningstar Benelux 04 januari, 2017 | 13:55
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar heeft verschillende tools die u helpen bij het zoeken naar de gewenste fondsen, ETF’s of aandelen. Op deze pagina gaan wij dieper in op elk van deze tools. In de eerste plaats kunt u gebruik maken van de zoekfunctie op het hoofdscherm maar wij bieden ook tools aan zoals de Database Fondsen en Fonds screener om u te helpen voor de juiste zoekopdracht.

Zoeken op naam of ISIN code

NL wegwijsHeeft u de exacte naam van het fonds of de ISIN code, dan kan u gebruik maken van een zeer eenvoudige zoektool. Deze vindt u bovenaan op elke pagina. U vult de naam of de ISIN code van het fonds in en drukt op het pijltje om uw zoekopdracht te bevestigen. U krijgt onmiddellijk een overzicht van de eigenschappen van het fonds. Van daaruit kan u het fonds toevoegen aan uw portefeuille.  

Klik hier om meer te leren over het gebruik van de Morningstar Portefeuille Tool >>

Tool: Database Fondsen

Een populaire tool op de Morningstar website is de Database Fondsen. Hierbij krijgt u direct toegang tot de Morningstar database en heeft u meer mogelijkheden om uw zoekopdracht te specificeren.

NL wegwijs

Doorgaans gebruiken de meeste beleggers de Morningstar Categorie om beleggingsfondsen te rangschikken via de Morningstar beoordelingen zoals de unieke Morningstar Rating en Morningstar Analyst Rating. Het overzicht biedt ook tabbladen waar u rendementen op korte en lange termijn kunt inzien en rangschikken. Ook informatie zoals type stijl via de Morningstar Stylebox of de hoogte van de Lopende Kosten Factor kunt u vinden in tabbladen Portefeuille en Kosten en Details.

 NL wegwijs

NL wegwijs


Bovenstaand vindt u als voorbeeld een overzicht van beleggingsfondsen uit de Morningstar Categorie – Aandelen Nederland. De tool ‘Database Fondsen’ biedt u de mogelijkheid om een deel van uw zoekresultaten te selecteren en verdere analyse te doen. U kunt bijvoorbeeld de selectie vergelijken via de Fondsvergelijker. Ook kunt u de selectie toevoegen aan uw portefeuille of een X-Ray genereren voor diepere analyse. In deze serie gaan wij dieper in op deze tools.

Naast fondsen biedt de website ook toegang tot onze Database ETF's en Database Aandelen. De functionaliteit is vrijwel identiek. Klik op de onderstaande link voor directe navigatie.

 

Klik hier om verder te gaan naar de tool Fonds screener>>

 

Wegwijs op de Morningstar website

Deel 1 - Introductie op Wegwijs op de Morningstar website

Deel 2 - Starten op Morningstar

Deel 3 - Zoekmogelijkheden op Morningstar - Zoek op ISIN & Database Fondsen

Deel 4 - Zoekmogelijkheden op Morningstar - Fonds screener

Deel 5 - Analyseer beleggingen via online tools - Fondsvergelijker

Deel 6 - Analyseer beleggingen via online tools - Portefeuille

Deel 7 - Analyseer beleggingen via online tools - X-Ray

Deel 8 - Blijf op de hoogte met de Morningstar Nieuwsbrief

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar Benelux

Morningstar Benelux  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten