Morningstar verlaagt rating Fidelity European High Yield

Morningstar verlaagt de rating voor Fidelity European High Yield. Dit fonds slaagt er onvoldoende in om waarde toe te voegen binnen het brede universum, ondanks de continuïteit van het team onder leiding van Andrei Gorodilov en met blijvende betrokkenheid Ian Spreadbury. Daarom gaat de Morningstar Analyst Rating van het fonds omlaag van Bronze naar Neutral.

Niels Faassen 05 januari, 2017 | 16:21
Facebook Twitter LinkedIn

Het beleggingsuniversum van dit fonds, uitgaande van zijn benchmark, de BofAML Global High Yield European Issuers Constrained, bestaat uit obligaties die zijn uitgegeven door Europese bedrijven, ongeacht de valuta van uitgifte. Dit resulteert in een breder universum voor het fonds dan voor zijn concurrenten. Het verschil zit met name in de blootstelling naar Oost-Europa. Zo bevat de benchmark van het fonds een allocatie van 12% naar Rusland vergeleken met 5% voor de iShares Euro High Yield Corporate Bond ETF.

Zorgen
Het lange termijn trackrecord van het fonds ten opzichte van de categorie is bovengemiddeld. Maar deze outperformance ten opzichte categoriegenoten is naar onze mening niet het gevolg van de kwaliteiten van het fonds. Een groot deel van deze prestaties zijn namelijk te danken aan de blootstelling naar het bredere universum en niet zozeer aan het vermogen van het team om daadwerkelijk waarde toe te voegen binnen dit universum. Onder leiding van hoofdbeheerder Andrei Gorodilov blijft het fonds met 1,5% op jaarbasis namelijk structureel achter bij zijn benchmark en dat baart ons zorgen.

Ook vinden wij de het teleurstellend dat de kosten voor beleggers bovengemiddeld zijn gezien de omvang van de strategie en de bijbehorende schaalvoordelen.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Niels Faassen

Niels Faassen  is fondsanalist bij Morningstar Benelux.

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid