Eric Holterhues vertrekt bij Triodos Investment Management

Triodos Investment Management (Triodos) heeft recent het vertrek van Eric Holterhues aangekondigd. Hij zal per 1 mei 2017 de organisatie verlaten. Hij verruilt Triodos voor een positie als directeur Nederland bij Oikocredit.

Ronald van Genderen 09 maart, 2017 | 15:03
Facebook Twitter LinkedIn

Sinds 2010 was Holterhues portefeuillebeheerder van het Triodos Cultuurfonds, dat een Morningstar Analyst Rating heeft van Not Ratable. Daarnaast was hij Hoofd Kunst en Cultuur en gaf hij leiding aan de SRI Business Line van Triodos, die onder andere het team bevat dat duurzaamheidsonderzoek verricht.

Holterhues wordt tijdelijk vervangen door Raymond Hiltrop als portefeuillebeheerder van het Triodos Cultuurfonds. Hiltrop is momenteel verantwoordelijk voor het beheer van het Triodos Multi Impact Fund. In de tussentijd zal Triodos op zoek gaan naar een permanente vervanging.

Als hoofd van de SRI Business Line zal Holterhues per direct permanent worden vervangen door Erik Breen, die in 2014 bij Triodos in dienst trad. Sindsdien was hij, als Manager SRI, al medeverantwoordelijk voor deze business line.

Vertrek is een verlies
Holterhues werkte sinds 2000 voor Triodos en zijn vertrek is een verlies. Hij had een schat aan ervaring en werd algemeen erkend in de sector kunst en cultuur. Als portefeuille beheerder van het Triodos Cultuurfonds zal zijn vertrek hier het meest worden gevoeld. Desondanks, met de tijdelijke vervanging reeds op orde en gezien de huidige Not Ratable rating, zien wij geen reden om wijzigingen in de Morningstar Analyst Rating aan te brengen.

Wij zijn van mening dat de impact van het vertrek van Holterhues op de andere drie Triodos fondsen die wij volgen, veel kleiner is. Hij was niet betrokken bij het dagelijkse beheer van deze fondsen. In plaats daarvan was zijn invloed beperkt tot zijn management rol van de SRI Business Line. Om deze reden blijven ook de Morningstar Analyst Ratings voor deze fondsen ongewijzigd.

Tabel Triodos Eric Holterhues

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Ronald van Genderen

Ronald van Genderen  is fondsanalist bij Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten