Beleggen in een toekomst van aanhoudende klimaatverandering

Beleggers moeten zich bewust worden van de enorme gevolgen die klimaatverandering met zich meebrengt, waarschuwt Jeremy Grantham. Die verandering gaat sneller dan we allemaal denken, doceert Grantham in een interview met Morningstar.

Robert van den Oever 28 april, 2017 | 10:11
Facebook Twitter LinkedIn

Sterbelegger Jeremy Grantham, de 78-jarige medeoprichter van vermogensbeheerder GMO, uit ondanks zijn hoge leeftijd onvermoeibaar zijn bezorgdheid over de klimaatverandering die verregaande implicaties heeft voor onze toekomst. Grantham is al jaren pleitbezorger van de bewustwording over klimaatverandering. Hij benadrukt de urgentie door te spreken van de 'race of our lives': we moeten haast maken om de klimaatverandering te stoppen, anders is het te laat.

Daar kunnen vermogensbeheerders een rol bij spelen, vindt Grantham, want via hun belegde miljarden en hun belangen in bedrijven kunnen ze de stabiliteit van het politieke en economische systeem bewaken.

Morningstar's Head of Sustainability Jon Hale sprak met Jeremy Grantham ter gelegenheid van de Morningstar Institutional Conference in Amsterdam eerder dit jaar. In de volgende drie video's deelt Grantham zijn inzichten waarbij hij ons even verrassende als alarmerende cijfers voorschotelt. Bekijk ze alledrie:

 

 

Bekijk hier de tweede video:

 

Bekijk hier de derde video:

 

Lees en bekijk meer van de spekers tijdens de Morningstar Institutional Conference 2017:

Michael Hasenstab (Templeton): 'Posities in Europa bijna allemaal afgebouwd'

Overtuiging en kansen cruciale factoren voor succes hoge active share

Waardebelegger moet meeveranderen met bewegende businessmodellen

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten