Martin Skanberg (Schroders) beste belegger in Europese aandelen

Martin Skanberg van Schroders is door Morningstar uitgeroepen tot beste belegger in Europese aandelen. Hij wint de European Fund Manager of the Year Award in de categorie aandelen Europa.

Robert van den Oever 09 mei, 2017 | 10:13
Facebook Twitter LinkedIn

De prestigieuze Morningstar European Fund Manager of the Year Awards zijn dit jaar voor de achtste keer toegekend. In de categorie aandelen Europa sleept Martin Skanberg met zijn team van het fonds Schroder European de felbegeerde prijs in de wacht.


Martin skanbergWant Skanberg is een ervaren manager met een loopbaan van meer dan 20 jaar die al meer dan een decennium dezelfde stijl-agnostische aanpak volgt. Zijn beleggingsproces is voornamelijk bottom-up en leunt sterk op de fundamentele research van Schroder's Europese aandelenteam voor beleggingsideeen. Hij heeft een kernportefeuille, maar zal de portefeuille meer laten neigen naar waarde of groei afhankelijk van waar hij kansen ziet, met gebruikmaking van zijn interpretatie van de research die de gespecialiseerde analisten aanleveren.

Skanberg heeft bewezen zeer effectief te zijn in het tot waarde brengen van de ondersteunenede research die hij tot zijn beschikking heeft, en daarbij wordt hij onmiskenbaar geholpen door zijn eerdere ervaring als analist en hoofd research. Daardoor hebben beleggers geprofiteerd van consistente hoge rendementen die voornamelijk gedreven worden door aandelenselectie. Door zijn succes heeft Skanberg significant vermogen weten aan te trekken over de jaren. Hij heeft blijk gegeven van een verstandige houding ten aanzien van het managen van de capaciteit en dat heeft hem in staat gesteld om een minimum-marktkapitalisatie van 1 miljard euro te handhaven om de strategie schaalbaar te houden.

Lees meer:

Alles over het Schroder European fonds vindt u op de handige overzichtspagina met onder meer de rendementen, portefeuillesamenstelling en het fondsrapport.

De winnaars in de andere categorieën:

- Jeremy Podger (Fidelity) beste belegger in aandelen wereldwijd

- Sander Bus en Roeland Moraal (Robeco) beste beleggers in obligaties

Dit waren de finalisten:

- De finalisten in de categorie aandelen Europa

- De finalisten in de categorie aandelen wereldwijd

- De finalisten in de categorie obligaties

 

Over de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards
Aan de basis van de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards staat de expertise van Morningstar's Europese team van beleggingsfondsanalisten om de allerbeste fondsbeheerders van Europa te identificeren.

Om voor de Morningstar European Fund Manager of the Year Award in aanmerking te komen, moet een fondsmanager niet alleen in 2016 goede resultaten hebben neergezet. Ook over langere termijn moet hij beleggers consistent een goede dienst hebben bewezen. En zal dat naar verwachting ook in de toekomst blijven doen. Het zijn fondsbeheerders die door de analisten van Morningstar hoog worden gewaardeerd. Alleen managers van beleggingsfondsen met een Morningstar Analyst Rating 'Bronze', 'Silver' of 'Gold' komen dan ook in aanmerking.

Met een positieve Analyst Rating geven Morningstar’s fondsanalisten aan, dat ze verwachten dat het fonds op lange termijn (over een economische cyclus heen) beter zal presteren dan de index en/of de categorie. Deze fondsen doorstaan een strenge beoordeling op basis van de 5-pilarenmethode waarbij de analisten kijken naar de fondsmanager en zijn beheerteam (people), het fondshuis (parent), het beleggingsproces (proces), het rendement (performance) en de kosten (price).

Morningstar’s Europese team van beleggingsfondsanalisten nomineert fondsmanagers voor de Morningstar Fund European Fund Manager of the Year Award. Dit team bestaat uit 30 analisten die werken in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Noorwegen en Finland. Alleen beleggingsfondsen die hun domicilie in een Europees land hebben komen voor de Award in aanmerking.

Awards 2017

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten