Marktbarometer juni: alle segmenten op verlies

Alle segmenten van de Morningstar Style Box boekten in juni een licht negatief rendement. Bij de groei-stijl waren de verliezen groter dan bij de waarde-stijl, en large caps verloren meer dan small caps, leert de Morningstar Marktbarometer voor juni.

Fernando Luque 05 juli, 2017 | 0:51
Facebook Twitter LinkedIn

Dat betekent dat het segment large cap groei het grootste verlies laat noteren: 3% negatief rendement. De veroorzakers van dit verlies zijn in hoofdzaak de multinationals in consumentengoederen, zoals Anheuser-Busch InBev (-6,9%), Inditex (-7,6%), British American Tobacco (-6,1%) en Unilever (-4,8%).

European Market Barometer Styles Jun 2017

(klik op tabel voor vergroting)

Toch was de consumentengoederensector (zowel cyclisch als defensief) niet de slechtst presterende sector in juni. Er waren andere sectoren die het nog slechter deden, zoals de energiesector die 4,8% in het rood dook als gevolg van de scherpe daling van de olieprijs met zo'n 5%. Ook de telecomsector deed het niet goed met 4,7% verlies door bedrijven zoals Deutsche Telekom (-7,9%), Orange (-8,6%) en Telefónica (-6,8%).

European Market Barometer Sectors Jun 2017

(klik op tabel voor vergroting)

De enige sector die wel een positief rendement wist te boeken in juni, is de financiële sector, met een miniem plusje van 0,6%. Dat is voor een groot deel te danken aan HSBC Holdings, de bank met de grootste marktkapitalisatie in de sector, die 4,5% won.

European Market Barometer Sectors Valuation Jun 2017

(klik op tabel voor vergroting)

Ondanks de min van afgelopen maand blijft het segment Large cap groei nog altijd een van de duurste als het gaat om de koers/Fair Value verhouding. Die bedraagt voor het segment large cap groei 1,08. Binnen het segment zijn echter wel bedrijven te vinden die tegen een beduidend lagere koers/Fair Value verhouding noteren, zoals Symrise (0,80), SFR GRoup (0,82) en Anheuser-Busch InBev (0,83).

Aan de andere kant van het waarderingsspectrum vinden we het segment small cap waarde met een koers/Fair Value verhouding van 0,90.

European Market Barometer Styles Valuation Jun 2017

(klik op tabel voor vergroting)

 

Lees ook eerdere Morningstar Marktbarometers:

Marktbarometer mei: Small Caps blijven duidelijk achter

Marktbarometer april: Groei verslaat Waarde-stijl vooral bij Large Caps

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Fernando Luque

Fernando Luque  es el Senior Financial Editor de www.morningstar.es

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten