Alice Gaskell en Andreas Zoellinger (BlackRock) beste beleggers in Europese aandelen

Het beheerdersduo Alice Gaskell en Andreas Zoellinger (BlackRock) is door Morningstar uitgeroepen tot beste belegger in Europese aandelen. Zij winnen de European Fund Manager of the Year Award in de categorie aandelen Europa.

Robert van den Oever 07 maart, 2018 | 14:26
Facebook Twitter LinkedIn

De prestigieuze Morningstar European Fund Manager of the Year Awards zijn dit jaar voor de negende keer toegekend. In de categorie aandelen Europa slepen Alice Gaskell en Andreas Zoellinger de felbegeerde prijs in de wacht voor BGF Euro-Markets, BGF European Equity Income & BlackRock Continental Euro Income.

Alice Gaskell en Andreas Zoellinger 162x100

Alice Gaskell en Andreas Zoellinger vormen een duo van uitzonderlijke kwaliteit. De beheerders hebben uitgebreide ervaring in het beheren van Europese aandelenmandaten. Gaskell doet BGF Euro-Markets sinds 2003, en Zoellinger voegde zich daar in 2007 bij als co-beheerder. Het duo is onderdeel van een groter team voor Europese aandelen onder leiding van Nigel Bolton, die we eveneens hoog hebben zitten. Het is een groep die goed samenwerkt.

De strategie die ze toepassen is stijl-agnostisch en dat geeft de managers de flexibiliteit om te investeren waar ze waarde zien. Gaskell en Zoellinger zoeken naar bedrijven met een management van goede kwaliteit, sterke positionering ten opzichte van de concurrentie, financiële discipline en met aanjagers voor herwaardering door de markt op korte termijn.

Door een geconcentreerde maar gediversifieerde portefeuille samen te stellen proberen ze hun rendement grotendeels te behalen via individuele aandelen en niet zozeer via sectoren of landen en regio’s. Zo’n aanpak werkt alleen als er zeer deskundige managers aan het roer staan en Gaskell en Zoellinger hebben hun deskundigheid al ruimschoots bewezen in de diverse marktomstandigheden van de afgelopen 10 jaar. De kwaliteit van de uitvoering is voorbeeldig en dat blijkt uit het consistente track record van BGF Euro-Markets, en ook uit die van de dividendaandelenfondsen die ze sinds 2011 beheren.

 

Beleggingsfonds: BGF Euro-Markets, BGF European Equity Income & BlackRock Continental Euro Income

Morningstar Rating: *****

Morningstar Analyst Rating: Silver

Alles over het  fonds vindt u op de handige overzichtspagina met onder meer de rendementen, portefeuillesamenstelling en het fondsrapport.

 

De winnaars in de andere categorieën:

- Terry Smith beste belegger in aandelen wereldwijd

Bart van der Made, Rob Drijkoningen en Gorky Urquieta beste beleggers in obligaties

- Cayetano Cornet, Juan Bertran en Alvaro Martinez beste belegger in multi-asset en alternatives

 

Dit waren de finalisten:

Finalisten obligaties

Finalisten aandelen Europa

Finalisten aandelen wereldwijd

Finalisten Multi-Asset en Alternatives

 

Over de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards

Een nominatie voor de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards verdien je niet zomaar. Daar gaat een grondige selectie door Morningstar’s Europese fondsanalisten aan vooraf. Om voor een nominatie in aanmerking te komen, moet een fonds allereerst een positieve Morningstar Analyst Rating hebben. De fondsanalisten baseren deze rating op hun kwalitatief oordeel op basis van een raamwerk dat bestaat uit vijf pijlers: beleggingsteam, beleggingsproces, fondshuis, rendement en kosten. Alleen fondsen met een BronzeSilver of Gold rating komen in aanmerking voor de FMOY.

Uiteraard dient het beleggingsteam binnen dit raamwerk een positief oordeel te hebben, waarbij we onder andere kwaliteit, stabiliteit, deskundigheid en het beleggen in eigen fondsen als belangrijke punten zien. Ook de prestaties van het fonds moeten, voor risico gecorrigeerd, tot de beste van de categorie behoren.

We beoordelen de kwaliteit van de prestaties door te kijken naar de consistentie van de rendementen en de prestaties in verschillende stadia van de economie. Als laatste punt boordelen we ook de mate van goed rentmeesterschap van het fondshuis.

Meer over het selectieproces voor de European Fund Manager of the Year Awards leest u in het methodologiedocument dat u hier kunt vinden:

 

Morningstar Awards 2018 banner 565x225

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings