Morningstar presenteert de beste fondsbeheerders van Europa

De winnaars van de European Fund Manager of the Year Awards zijn bekend! Zij mogen zich de beste beleggers van Europa noemen. Morningstar's Emma Wall brengt de gelukkige winnaars voor de camera bij de uitreiking in Luxemburg.

Emma Wall 08 maart, 2018 | 14:15
Facebook Twitter LinkedIn

De winnaars van de European Fund Manager of the Year Awards zijn bekend! De laureaten namen hun Award in ontvangst tijdens de feestelijke uitreiking op de Alfi-conferentie in Luxemburg. Morningstar's Emma Wall bracht de trotse winnaars na afloop met hun Award voor de camera: 

 

 

 Dit zijn de winnaars in de vier categorieën:

Alice Gaskell en Andreas Zoellinger beste beleggers in aandelen Europa

Terry Smith beste belegger in aandelen wereldwijd

Bart van der Made, Rob Drijkoningen en Gorky Urquieta beste beleggers in obligaties

Cayetano Cornet, Juan Bertran en Alvaro Martinez beste beleggers in multi-asset en alternatives

 

Dit waren de finalisten:

Finalisten obligaties

Finalisten aandelen Europa

Finalisten aandelen wereldwijd

Finalisten Multi-Asset en Alternatives

 

Over de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards

Een nominatie voor de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards verdien je niet zomaar. Daar gaat een grondige selectie door Morningstar’s Europese fondsanalisten aan vooraf. Om voor een nominatie in aanmerking te komen, moet een fonds allereerst een positieve Morningstar Analyst Rating hebben. De fondsanalisten baseren deze rating op hun kwalitatief oordeel op basis van een raamwerk dat bestaat uit vijf pijlers: beleggingsteam, beleggingsproces, fondshuis, rendement en kosten. Alleen fondsen met een BronzeSilver of Gold rating komen in aanmerking voor de FMOY.

Uiteraard dient het beleggingsteam binnen dit raamwerk een positief oordeel te hebben, waarbij we onder andere kwaliteit, stabiliteit, deskundigheid en het beleggen in eigen fondsen als belangrijke punten zien. Ook de prestaties van het fonds moeten, voor risico gecorrigeerd, tot de beste van de categorie behoren.

We beoordelen de kwaliteit van de prestaties door te kijken naar de consistentie van de rendementen en de prestaties in verschillende stadia van de economie. Als laatste punt boordelen we ook de mate van goed rentmeesterschap van het fondshuis.

Meer over het selectieproces voor de European Fund Manager of the Year Awards leest u in het methodologiedocument dat u hier kunt vinden:

 

Morningstar Awards 2018 banner 565x225

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Emma Wall  is former Senior International Editor for Morningstar

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten