Cayetano Cornet, Juan Bertran en Alvaro Martinez (Pareturn) beste beleggers in Multi-Asset en Alternatives

Een nieuwe categorie verrijkt de European Fund Manager of the Year Awards: Multi-Asset en Alternatives. De winnaars van deze Award zijn Cayetano Cornet, Juan Bertran en Alvaro Martinez met de fondsen Pareturn Cartesio Equity en Pareturn Cartesio Income.

Robert van den Oever 07 maart, 2018 | 14:32
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar introduceert dit jaar een nieuwe, vierde categorie voor de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards: Multi-Asset en Alternatives. De strijd was er een tussen teams, want alledrie de finalisten waren met minstens twee personen. De winnaars van deze nieuwe categorie zijn het driemanschap Cayetano Cornet, Juan Bertran en Alvaro Martinez met hun fondsen Pareturn Cartesio Equity en Pareturn Cartesio Income.

Cayetano Cornet 100x137Juan Bertran 98x137Alvaro Martinez 96x137

Vanwege hun stabiliteit, ervaring en sterk rentmeesterschap hebben wij de fondsmanagers Cayetano Cornet, Juan Bertran en Alvaro Martinez hoog zitten. De drie werken al samen sinds de oprichting van het fondshuis in 2004 en hebben ieder gemiddeld ruim 20 jaar ervaring in de beleggingsindustrie. Wij kennen de twee strategieën die ze beheren, een flexibele en een defensieve allocatiestrategie, allebei een Morningstar Analyst Rating van Gold toe.

De ervaring van het team en de goed uitgevoerde en lange termijn gerichte aanpak zijn de sleutel tot het succes van hun fondsen. Vermeldenswaardig is de voorbeeldige afstemming van de belangen van de managers met die van hun eindbeleggers, want alle drie hebben ze een fors deel van hun eigen vermogen belegd in de fondsen die ze beheren, naast het feit dat ze partners zijn in het fondshuis. In aanvulling daarop zijn hun lange-termijn denkwijze en hun aandacht voor neerwaarts risico en kapitaalbehoud sleutelelementen van hun aanpak.

Lager dan gemiddelde kosten dragen bij aan de aantrekkelijkheid van de fondsen voor eindbeleggers. De consistente uitvoering van het door de beheerders goed doordachte proces heeft geresulteerd in gunstige rendementen voor beleggers over verschillende periodes bij lagere risico’s.

 

Beleggingsfonds: Pareturn Cartesio Equity en Pareturn Cartesio Income 

Morningstar Rating: ****

Morningstar Analyst Rating: Gold

Alles over het fonds vindt u op de handige overzichtspagina met onder meer de rendementen, portefeuillesamenstelling en het fondsrapport.

 

De winnaars in de andere categorieën:

Alice Gaskell en Andreas Zoellinger beste beleggers in aandelen Europa

- Terry Smith beste belegger in aandelen wereldwijd

Bart van der Made, Rob Drijkoningen en Gorky Urquieta beste beleggers in obligaties

 

Dit waren de finalisten:

Finalisten obligaties

Finalisten aandelen Europa

Finalisten aandelen wereldwijd

Finalisten Multi-Asset en Alternatives

 

Over de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards

Een nominatie voor de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards verdien je niet zomaar. Daar gaat een grondige selectie door Morningstar’s Europese fondsanalisten aan vooraf. Om voor een nominatie in aanmerking te komen, moet een fonds allereerst een positieve Morningstar Analyst Rating hebben. De fondsanalisten baseren deze rating op hun kwalitatief oordeel op basis van een raamwerk dat bestaat uit vijf pijlers: beleggingsteam, beleggingsproces, fondshuis, rendement en kosten. Alleen fondsen met een BronzeSilver of Gold rating komen in aanmerking voor de FMOY.

Uiteraard dient het beleggingsteam binnen dit raamwerk een positief oordeel te hebben, waarbij we onder andere kwaliteit, stabiliteit, deskundigheid en het beleggen in eigen fondsen als belangrijke punten zien. Ook de prestaties van het fonds moeten, voor risico gecorrigeerd, tot de beste van de categorie behoren.

We beoordelen de kwaliteit van de prestaties door te kijken naar de consistentie van de rendementen en de prestaties in verschillende stadia van de economie. Als laatste punt boordelen we ook de mate van goed rentmeesterschap van het fondshuis.

Meer over het selectieproces voor de European Fund Manager of the Year Awards leest u in het methodologiedocument dat u hier kunt vinden:

 

Morningstar Awards 2018 banner 565x225

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings