Morningstar verhoogt Fair Value voor Philips na sterke orderinname

Philips boekte in het eerste kwartaal een bijzonder sterke groei van de orderinname. Dat bewijst de kracht van de nieuwe producten en de toonaangevende marktposities. Morningstar verhoogt daarom de Fair Value voor het aandeel Philips.

Robert van den Oever 02 mei, 2018 | 15:59
Facebook Twitter LinkedIn

De cijfers van Royal Philips over het eerste kwartaal waren sterk, vindt Morningstar-aandelenanalist Jeffrey Vonk. In het bijzonder de orderinname springt eruit: die groeide met 10% vergeleken met een jaar eerder en dat is volgens Vonk een sterke prestatie.

De groei van de orderinname bewijst de kracht van de huidige productenportfolio van Philips en dan met name de innovatieve nieuwe producten daarin. Dat geldt voor zowel medische apparatuur als persoonlijke verzorging.

Belangrijke innovaties
Analist Vonk wijst op de belangrijke nieuwe producten voor diagnose en behandeling die zijn gericht op meer efficiency, het verzamelen en delen van data en het verminderen van doses schadelijke straling voor zowel patient als arts.

Ook blijft Vonk positief over de Philips-producten voor diagnostic imaging, ultrasound en image guided behandelingen.

De divisie Diagnosis & Treatment, die goed is voor bijna 40% van de groepsomzet, kon daardoor een indrukwekkende groei van 15% in de inname van nieuwe orders boeken.

Philips imaging systems thumb

Autonome groei
De vraag naar vooral die nieuwe producten was in het eerste kwartaal sterk en dat stuwde de omzet autonoom met 5%. Ook speelt daarbij mee dat Philips toonaangevende marktposities heeft in zowel gezondheidszorg als persoonlijke verzorging.

De winstmarge steeg in het eerste kwartaal met 130 basispunten door omzetgroei bij katheter-producten met een hoge marge, operationele leverage en een sterke kostencontrole. In Vonk's vooruitzichten voor de komende vijf jaar gaat hij uit van een gemiddeld margegroei van 70 basispunten per jaar.

Langdurige contracten
Die groei zal voor een belangrijk deel voortkomen uit langdurige contracten met ziekenhuizen en medische instellingen die niet alleen medische apparatuur omvatten, maar ook software en aanvullende diensten. In het eerste kwartaal sloot Philips acht van zulke strategische lange-termijncontracten, waaronder een 11-jarig partnership in het Verenigd Koninkrijk een een 15-jarige deal met een ziekenhuis in Nederland.

Analist Vonk verhoogt zijn Fair Value calculatie voor Philips van 40 euro per aandeel naar 42 euro. De Economic Moat rating blijft Naroow en Philips blijft volgens Vonk een van de aantrekkelijkste aandelen in het Europese universum. Daarom prijkt het aandeel Royal Philips ook op de Best Ideas lijst van Morningstar.

Alle informatie over het aandeel Philips vindt u op de fondspagina:

 

Lees meer over Philips:

- Sterk presterend Philips nog altijd aantrekkelijk gewaardeerd

Philips kan met healthcare meer waarde creëren dan beleggers denken

 

Lees meer over aandelen:

- Zo staan we ervoor: aandelenmarkt doorgelicht op 5 fundamentele maatstaven

- Hier haalt AkzoNobel zijn toekomstige groei vandaan

 

 

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten