Drie nieuwe ratingwijzigingen bij Morningstar

De fondsanalisten van Morningstar hebben drie nieuwe beleggingsfondsen voorzien van een Morningstar Analyst Rating. Bekijk welke drie dat zijn en wat het oordeel is van de fondsanalisten van Morningstar.

Robert van den Oever 10 oktober, 2018 | 10:13
Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe ratings

Schroder ISF Asia Pacific Cities Real Estate - Neutral

Morningstar-fondsanalist Ronald van Genderen vangt het volgen van het Schroder ISF Asia Pacific Cities Real Estate fonds aan met een Morningstar Analyst Rating van Neutral. Het fonds heeft een onderscheidend beleggingsproces maar op andere aspecten onderscheidt het zich in veel mindere mate. De strategie beoogt om te beleggen in het kwalitatief beste vastgoed in de regio Azië-Pacific. Dat leidt tot een geconcentreerde portefeuille die nogal kan afwijken van de benchmark.

Het fonds staat onder leiding van Tom Walker en Hugo Machin. Beide zijn ervaren vastgoedbeleggers en z kwamen in 2014 naar Schroders. Ze krijgen ondersteuning van een analistenteam dat verspreid zit over Hong Kong, Taipei, Tokio, Singapore en Sydney. In elk van die steden zitten landspecifieke specialisten.

Analist Van Genderen is ook voorzichtig in zijn oordeel vanwege de kleine omvang van het fonds. Wat rendement betreft is het sinds Walker en Machin in oktober 2015 de leiding overnamen moeizaam gegaan. Maar de periode sindsdien is nog te kort om een afgewogen oordeel te geven op dit punt. De kosten zijn aan de hoge kant aangezien de lopende-kostenfactor voor de rebatevrije aandelenklasse hoger ligt dan bij de meeste andere vergelijkbare fondsen.

 

BGF Global Multi-Asset Income - Silver

Het fonds BGF Global Multi-Asset Income krijgt van Morningstar-analist Barbara Claus bij aanvang een Silver rating. Dit fonds wordt sinds november 2013 beheerd volgens dezelfde inkomsten-georiënteerde aanpak die het Amerikaanse zusterfonds, BlackRock Global Multi-Asset Income Institutional, sinds eind 2011 toepast toen hoofdbeheerder Michael Fredericks de leiding kreeg.

De beheerders van dit fonds hebben laten zien dat ze in staat zijn om goede inkomsten te realiseren terwijl ze tegelijk de volatiliteit onder controle weten te houden. Ze maken effectief gebruik van de middelen die het fondshuis hen ter beschikking stelt. Bovendien zijn de kosten zeer concurrerend en dat is ook een belangrijke ondersteuning voor de Morningstar Analyst Rating van Silver.

 

SPS Boston Partners Global Long/Short - Bronze

Het fonds SPS Boston Partners Global Long/Short is de Europese variant van het al langer bestaande, in de Verenigde Staten gevestigde fonds Boston Partners Global Long/Short. De Europese variant krijgt van Morningstar-analist Francesco Paganelli een Morningstar Analyst Rating van Bronze.

Het fonds biedt volgens de analist een sterke propositie voor beleggers die een research-gedreven wereldwijde long/short strategie zoeken. Het past de goed uitgedachte strategie van het fondshuis toe op een wereldwijd aandelenuniversum op long en short wijze. het fonds profiteert van een ervaren en goed toegerust team onder leiding van Joseph Feeney, Chris Hart en Josh Jones. De kosten van het fonds zijn conform die van concurrenten. Analist Paganelli is van mening dat de bewezen aanpak van Boston Partners voor aandelenbeleggen zich onderscheidt van zijn concurrenten en dat steunt zijn positieve visie op het fonds.

 

Lees meer: 

Fondsen met een ratingwijziging in de periode 17 t/m 23 september 2018

Zo werken de ratings van Morningstar

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten