De nieuwste ratingwijzigingen door Morningstar

De fondsanalisten van Morningstar hebben weer beleggingsfondsen herbeoordeeld. Voor deze week levert dat één upgrade van een Morningstar Analyst Rating op, plus ander nieuws van de fondshuizen BlackRock en Templeton. Bekijk het overzicht van wat er in de afgelopen week is gebeurd.

Robert van den Oever 15 oktober, 2019 | 14:24
Facebook Twitter LinkedIn

Upgrades

 

BGF US Dollar High Yield  - van Bronze naar Silver

De strategie van het BlackRock Global Funds US Dollar High Yield fonds weerspiegelt die van zijn Amerikaanse zusterfonds BlackRock High Yield, dat een Gold-rating heeft. Er is echter één cruciaal verschil: de Europese fondsvariant heeft geen leningen in portefeuille.

De strategie profiteert van dezelfde groep ervaren beheerders: Jimmy Keenan, David Delbos en Mitch Garfin die al ruim een decennium samenwerken. In de kern is de strategie flexibel en daardoor konden de beheerders behendig door veranderende marktomstandigheden heen laveren met indrukwekkende rendementen in vergelijking met concurrenten.

Hierdoor is deze high yield obligatiestrategie een van de sterkste opties in zijn categorie. Morningstar-analist Patrick Ge ziet reden voor het verhogen van de Morningstar Analyst Rating van Bronze naar Silver.

 

Nieuws

BlackRock versterkt aandelenteam

BlackRock heeft zijn wereldwijde aandelenteam versterkt met drie nieuwe analisten: Rosie Edwards, Olivia Treharme en Teresa Silveira. 

De drie vallen onder het zogeheten Long-Term Pod, een van de twee groepen die samen het wereldwijde aandelenteam van het fondshuis vormen. Dat staat onder leiding van Andrew Wheatley-Hubbard, die tevens beheerder is van het BGF Global Equity Income fonds, dat een Morningstar Analyst Rating van Neutral heeft.

Het team telt met inbegrip van de nieuwe leden en leider Wheatley-Hubbard nu zeven leden. De versterking is gerustellend, oordeelt Morningstar-analist Jeffrey Schumacher, zeker na de eerdere herstructurering in 2019 waarbij twee teamleden vertrokken.

Wel is de samenwerking van de nieuwe teamleden nog niet bewezen en daar wil de analist eerst bewijs van zien. Daarom blijven voor het fonds BGF Global Equity Income de People Pillar op negatief en de Morningstar Analyst Rating ongewijzigd op Neutral.

 

Templeton Global Balanced UCITS team verliest aandelenbeheerder

Peter Wilmshurst, co-beheerder en aandelenveteraan op het Templeton Global Balanced UCITS fonds, zal per 2 december aanstaande vertrekken bij het fondshuis. Hij was sinds 2008 bij Templeton en maakte sinds 2007 deel uit van het team op dit fonds.

Wilmshurst zal als lid van het vierkoppige beheerteam worden opgevolgd door Peter Sartori, die recentelijk naar Templeton is overgekomen van Nikko Asset Management en de leiding heeft over de beleggingen in Aziatische aandelen.

De overige drie leden Alan Chua (aandelen) en Michael Hasenstab en Calvin Ho (obligaties) blijven aan het fonds verbonden. Het fonds behoudt zijn Morningstar Analyst Rating van Neutral.

 

Lees meer:

- De nieuwe ratingwijzigingen van Morningstar - 24 september t/m 2 oktober

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten