Top-5 wereldwijde dividendfondsen: WisdomTree aan kop

De bullmarkt van de afgelopen tijd heeft dividenfondsen nogal gehinderd bij het toevoegen van waarde op de manier waar ze goed in zijn: defensieve degelijkheid door een betrouwbaar hoog dividend als belangrijk onderdeel van het beleggingsrendement. Bovendien staan de businessmodellen van aloude solide dividendbetalers onder druk. In deze top-5 nemen we de wereldwijd beleggende dividendfondsen onder de loep en stellen we een top-5 samen op basis van het rendement over de afgelopen drie jaar eindigend op 31 januari 2020.

Jeffrey Schumacher, CFA 24 februari, 2020 | 8:47
Facebook Twitter LinkedIn

De wereld van dividendbeleggers is er een van veel tegenstellingen. Aan de ene kant hebben dividendaandelen de wind in de zeilen vanwege de aanhoudende search for yield, de recorddividenden die bedrijven uitkeren en de groeiende vraag naar inkomstengenererende beleggingen.

Aan de andere kant zijn de waarderingen voor robuuste dividendbetalers aan de hoge kant, is het dividendrendement in de recordbullmarkt minder relevant geworden in relatie tot het totaalrendement op aandelen en hebben traditionele hoekstenen in een dividendportefeuille te kampen met grote uitdagingen die businessmodellen onder druk zetten. Denk aan de oliebedrijven, tabaksproducenten en bankaandelen.

Bullmarkt helpt niet
Dividendaandelen hebben in de afgelopen drie jaar weinig mogelijkheden gekregen om hun toegevoegde waarde te tonen. In een voortdurende bullmarkt zijn het niet de aandelen die een betrouwbaar en hoog dividendrendement bieden die de belangstelling van beleggers genieten. De – over het algemeen – defensieve degelijkheid die dividendaandelen bieden, wordt vaak pas op waarde geschat wanneer de markt zich in turbulentere tijden begeeft.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Jeffrey Schumacher, CFA  is fondsanalist bij Morningstar Benelux

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid