Zo ontdek je koopkansen in de huidige bear-markt

In turbulente tijden met kelderende koersen worden veel aandelen goedkoop. Maar daarmee zijn ze nog niet allemaal interessant om te kopen. Morningstar's Alex Morozov, hoofd Europese aandelenresearch, geeft richting aan hoe beleggers met de huidige marktsituatie om kunnen gaan.

Holly Black 23 maart, 2020 | 16:56
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Met de grote koersdalingen van de afgelopen weken zijn veel aandelen heel goedkoop geworden. Toch zijn ze lang niet allemaal interessant om te kopen. Dat hangt af van hun lange-termijn vooruitzichten en hun onderliggende kwaliteit.

Morningstar's Alex Morozov, hoofd Europese aandelenresearch, legt uit hoe de aandelenanalisten van Morningstar aandelen beoordelen met de blik op de lange termijn en de fundamentele kwaliteit. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de kracht van de kasstroom op korte en lange termijn, in goede en slechte kwartalen.

Uiteraard is het begrip Economic Moat heel belangrijk bij de beoordeling, ofwel, de mate van voordeel en voorsprong die een bedrijf heeft ten opzichte van zijn concurrenten.

Tot slot noemt Alex Morozov voorbeelden van bedrijven die relatief ongevoelig zijn voor de economische verstoring die momenteel plaatsvindt. Bekijk de video.

 

Bekijk meer video's van Morningstar:

- De oliereuzen en hun dividenden: zekerheid genoeg?

Effect corona-crisis op de luxe-goederensector

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Holly Black  Holly Black is senior editor voor Morningstar.co.uk

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten