Dit zijn de nieuwste ratingwijzigingen door Morningstar

De fondsanalisten van Morningstar hebben weer een aantal beleggingsfondsen herbeoordeeld en een upgrade of een downgrade van de Morningstar Analyst Rating gegeven, of voor het eerst voorzien van een rating. Bekijk in dit overzicht de meest recente ratingwijzigingen.

Robert van den Oever 15 juli, 2020 | 10:13
Facebook Twitter LinkedIn

Upgrades

Fidelity Global Dividend - van Bronze naar Silver

Een getalenteerde beheerder in combinatie met een verstandig en goed uitgevoerd proces vormen de drijfveren achter de overtuiging van Morningstar-analist Jeffrey Schumacher op dit fonds. De pillar scores voor People en Process blijven onveranderd op Above Average, maar als gevolg van de verbeterde methodologie achter de Morningstar Analyst Rating, die meer nadruk legt op het effect van kosten en de verwachte prestaties ten opzichte van categoriegenoten, gaat de Morningstar Analyst Rating voor de clean share class Y-Acc USD, die van belang is voor particuliere beleggers, omhoog van Bronze naar Silver.

 

First State Global Listed Infrastructure - van Bronze naar Silver

Het ervaren beheerteam van dit fonds en de ruime middelen die het ten dienste staan, samen met de consistente en robuuste aanpak, maken dit fonds tot een aantrekkelijk aanbod in zijn categorie. De positieve kijk van Morningstar-analist Fatima Khizou op het team en de aanpak zijn niet gewijzigd. Echter, onder invloed van de verbeterde methodologie achter de Morningstar Analyst Rating, die meer nadruk legt op het effect van kosten en op de prestaties ten opzichte van concurrenten, gaat de Morningstar Analyst Rating voor de clean share class VI, die van belang is voor particuliere beleggers, omhoog van Bronze naar Silver. 

 

Downgrades

DNCA Invest Eurose - van Silver naar Bronze

Dit fonds hanteert volgens Morningstar-analist Samiya Jmili een voorzichtige en bottom-up aanpak op basis van hoge overtuiging die concistent wordt uitgevoerd door de ervaren portefeuillebeheerders. Ondanks onzekerheden over de toekomst van Jean-Charles Meriaux bij dit fonds die op de loer liggen, is de analist van mening dat de continuiteit door de blijvende betrokkenheid van Philippe Champigneulle en de discipline en slagvaardigheid van de strategie in verschillende marktomstandigheden nog altijd goed zijn voor een High score op de People Pillar en Above Average op de Process Pillar.

Dit resulteert binnen het nieuwe raamwerk van de verbeterde Morningstar Analyst Rating, die meer nadruk legt op het effect van kosten en op de prestaties ten opzichte van concurrenten, in een downgrade van de clean share class N, die van belang is voor particuliere beleggers, van Silver naar Bronze.

 

DWS Invest German Equities - van Silver naar Bronze

De ervaren beheerder Tim Albrecht heeft lange tijd een flexibele en gedurfde beleggingsstijl toegepast. Zo'n aanpak kan volatiliteit en tijdelijke underperformance met zich meebrengen, maar Albrecht heeft de ervaring die nodig is om zo'n strategie goed uit te voeren. Op de lange termijn heeft zijn aanpak eindbeleggers beloond voor het hogere risico dat er aan vastzit.

Echter, de positie in Wirecard, de grootste positie in de portefeuille van oktober 2019 tot april 2020, heeft zwakheden in het risicobeheer blootgelegd, en dat vermindert de overtuiging van Morningstar-analist Natalia Wolfstetter in het proces.

Door de verbeterde methodologie achter de Morningstar Analyst Rating, die meer nadruk legt op het effect van kosten en op de prestaties ten opzichte van concurrenten, gaat de Morningstar Analyst Rating voor de clean share class omlaag van Silver naar Bronze.

 

Lees meer:

- Overzicht ratingwijzigingen van 23 t/m 29 juni

- Zo werkt de vernieuwde Morningstar Analyst Rating

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings