Dit zijn de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen

Morningstar brengt het maandelijkse overzicht van aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bevat de meest ondergewaardeerde aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Bekijk welke aandelen de aantrekkelijkst gewaardeerde zijn voor november.

Robert van den Oever 11 november, 2020 | 12:07
Facebook Twitter LinkedIn

De Europe Large-Mid Cap Pick List biedt een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bestrijkt de meest ondergewaardeerde mid- en large-cap aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Deze lijst is niet bedoeld als een modelportefeuille. Wel dient de Europe Large-Mid Cap Pick List als ideeëngenerator voor beleggers met kansrijke aandelen verdeeld over een aantal sectoren.

De Morningstar European Market Large-Mid Cap Index daalde in oktober met 5,04% en sloot de maand af op een stand van 2.429. Daarmee is de markt momenteel fair gewaardeerd, want de gemiddelde koers/Fair Value ratio van actief gevolgde aandelen uit de Morningstar Europe Market Large-Mid Cap Index indiceert een korting van 9% ten opzichte van de Fair Value, waar dat in oktober 4% was.

Op relatieve basis is gezondheidszorg nu de duurste sector in de Index, waarbij het gemiddelde aandeel noteert tegen een premie van 13% ten opzichte van de Fair Value die Morningstar ervoor berekent. De sector energie is nog altijd de goedkoopste en die kent een korting van 57% ten opzichte van de Fair Value.

Kijken we naar de Europe Large-Mid Cap Pick List, dan noteert die per ultimo oktober tegen een korting van gemiddeld 49% ten opzichte van de Fair Value. De goedkoopste sector is de energiesector  die een gemiddelde korting van 81% ten opzichte van de Fair Value kent.

De nieuwkomers op de Europe Large-Mid Cap Pick List voor deze maand zijn met name te vinden in de sectoren financials en industrie, die ieder twee namen bijdroegen. Nieuw op de lijst zijn onder meer de volgende aandelen:

 

Millicom International Cellular
De overnames van UNE in Colombia, Cable Onda in Panama en Telefonica's draadloze business in Panama, Costa Rica en Nicaragua stellen het in staat om een gecombineerd pakket van telecomdiensten aan te bieden in een aaneengesloten regio die zich uitstrekt van Guatemala tot aan Colombia. De ongeveer 100 miljoen inwoners van dit gebied zullen in de komende jaren snel het gebruik van internet adopteren.

Swiss Life Holding
Deze verzekeraar zal zijn reserves minder sterk hoeven te verhogen en garantstellingen zullen uiteindelijk weer aantrekkelijker worden voor polishouders. Swiss Life heeft een van de beste vastgoedbeheer activiteiten in Europa.

Fresenius
De onderliggende mondiale demografische trends, zoals vergrijzing, obesitas en diabetes en mogelijkheden tot internationale expansie zijn positief voor de groei van Fresenius' activiteiten op het gebied van dialyse en aanverwante medische producten. De pijplijn aan biosimilar-producten van Kabi mikt op concurrentie met AbbVie's Humira en Amgen's Neulasta middelen en dat kan leiden tot een grote nieuwe omzetstroom in dit segment. Het bedrijf heeft een goed hanteerbare balans die het voldoende financiële flexibiliteit biedt tijdens de covid-19 crisis.

Sodexo
De cateraar becijfert dat de totale markt voor food service buitenshuis nog maar voor de helft wordt benut, en dat biedt ruime mogelijkheden om het marktaandeel in de toekomst flink uit te breiden. De mate van behoud van contracten, de zogeheten retention rate, staat op 94% in het afgelopen decennium, en dat is een indicatie voor de sterke en trouwe klantenbasis. Sterke groei in de business van voordelen en beloningen die een hogere marge kent, is een stevige stimulans voor de winstgevendheid van de hele groep in de komende jaren.

 

De volledige lijst

Bekijk hier de volledige Europe Large-Mid Cap Pick List voor november:

ECPL 2020 11 tabel 1

ECPL 2020 11 tabel 3

ECPL 2020 11 tabel 2

 

Lees meer over aandelen:

- Zalando doet het goed, maar blijft  dat wel zo?

Zo gaat H&M de crisis te lijf

- Tesla's koppositie leidt tot hogere waardering

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten