Schroder ISF Corporate Bond is beste EUR Obligatiefonds

Schroder ISF Euro Corporate Bond is het beste EUR Obligatiefonds en gaat naar huis met de Morningstar Award Nederland 2022 in deze categorie. Schroder's Daniel Lösche legt aan Morningstar's Lukas Strobl uit wat de sterke punten van dit fonds zijn.

Thomas De Fauw 29 maart, 2022 | 11:49
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

 

Schroder ISF Euro Corporate Bond

Morningstar Analyst Rating: Bronze
People Pillar Score: Above Average
Process Pillar Score: Above Average

Schroder ISF Euro Corporate Bond volgt een gedifferentieerde en thematische benadering van kredietanalyse en kan profiteren van de jaren ervaring van de hoofdbeheerder Patrick Vogel.

Patrick Vogel kwam in 2012 over van Legal & General Investment Managers om het Europese kredietteam van Schroder te leiden. Desondanks het personeelsverloop in 2018 hebben we een gestage groei gezien van het team dat de sleutel is tot het succes van deze strategie.

Een thematische benadering drijft het fundamentele kredietonderzoek aan. Deze eerder unieke aanpak laat analisten toe hun aannames en opvatting vanuit een aantal verschillende invalshoeken te kunnen bevragen tijdens wekelijkse vergaderingen. Dit betekent dat kredietanalisten nauw betrokken zijn bij het beleggingsproces en sterk bijdragen aan investeringsbeslissingen. De portefeuille is behoorlijk gediversifieerd en zal doorgaans 200 tot 300 individuele emittenten bezitten, terwijl de over-en onderweging van individuele emittenten over het algemeen maximaal rond de 2% zal bedragen.

Het fonds werd gesloten voor nieuwe beleggers nadat de strategie, een van de grootste binnen zijn categorie, een omvang van 10 miljard euro had bereikt. Dit is naar onze mening positief omdat het blijk geeft van betrokkenheid bij het handhaven van de kwaliteit van deze bottom-up benadering.

De resultaten zijn indrukwekkend, want het fonds presteerde consequent beter dan zijn ICE BofAML Euro Corporate Index-benchmark en de EUR corporate bond Morningstar categorie, zowel in absolute als voor risico gecorrigeerde termen sinds Patrick Vogel het roer overnam in september 2012. De strategie boekte sterke rendementen tijdens rally’s zoals in 2016, 2017 en 2019, maar lijdt onder de doorgaans hogere credit-bèta positie tijdens marktcorrecties.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Thomas De Fauw  Is fondsanalist multi-asset fondsen bij Morningstar in Amsterdam.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten