T. Rowe Price is beste fondshuis bij Morningstar Awards 2022

De trofee voor beste fondshuis gaat naar T. Rowe Price. Zij winnen de Asset Manager Award bij de uitreiking van de Morningstar Awards Nederland 2022. Morningstar-analist Mathieu Caquineau interviewt Justin Thomson, head of international equity, over de beleggingsfilosofie en cultuur bij T. Rowe Price.

Ronald van Genderen 29 maart, 2022 | 11:50
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

De Morningstar Award for Investing Excellence voor het beste fondshuis wordt uitgereikt aan het fondshuis dat zich niet alleen onderscheidt op basis van uitstekende prestaties van de beheerde beleggingsfondsen, maar dat ook naar de mening van de fondsanalisten van Morningstar beschikt over een uitmuntende beleggingscultuur en de belangen van beleggers voorop stelt. Dit is de winnaar van 2022:

 

T. Rowe Price

Parent Pillar Score: High

T. Rowe Price blijft goed gepositioneerd in een steeds competitievere industrie en verdient een High Parent-rating van de fondsanalisten van Morningstar. Het heeft de tegenwind voor actieve managers goed doorstaan met zijn rigoureuze onderzoeksproces, sterke prestaties in verschillende activaklassen en voortdurende investeringen in het researchteam. Het aantal medewerkers groeide met 9% in 2019, en de schuldenvrije balans van T. Rowe Price geeft het de flexibiliteit om mensen aan te blijven nemen tijdens een economische vertraging, zoals het deed in eerdere recessies.

Een uitbouw van het multi-asset-team in de afgelopen jaren ondersteunde verbeteringen aan zijn zeer gewaardeerde target-date fondsenrange in 2020, en het bedrijf versterkte zijn kwantitatieve capaciteiten voor intern en extern gebruik. Hoewel T. Rowe Price zijn talent doorgaans intern opleidt en ontwikkelt, heeft de onderneming de laatste tijd ook verschillende ervaren aandelenanalisten aangenomen in een aantal belangrijke sectoren. Het versterkte analistenteam heeft het bedrijf in staat gesteld om de verwachte pensionering van beheerders en het zeldzame onverwachte vertrek van sterbeheerders, zoals Henry Ellenbogen die in 2019 vertrok om zijn eigen bedrijf te beginnen, op te vangen op de karakteristieke vloeiende manier van het fondshuis.

Toch evolueert T. Rowe Price vanuit zakelijk oogpunt. Het verbreedde de distributie buiten de VS, breidde zijn ESG-competenties uit en introduceerde semitransparante exchange-traded funds. Desondanks staat het fondshuis garant voor een weloverwogen, doordachte benadering ten aanzien van strategie-introducties en capaciteitsbeheer, met de belangen van haar fondsbeleggers voorop.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Ronald van Genderen

Ronald van Genderen  is fondsanalist bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten