Eén jaar oorlog in Oekraíne: dit voorspelde Bill Browder

VIDEO - Morningstar's Ollie Smith kijkt terug op zijn interview met Bill Browder, luis in de pels van het Kremlin, om te zien wat er uitgekomen is van wat deze invloedrijke investeerder bijna een jaar geleden voorspelde.

Ollie Smith 20 februari, 2023 | 7:57
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Het is deze week een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Dat markeerde een nieuw hoofdstuk in de Europese geschiedenis met opnieuw oorlog op het continent. In april 2022 sprak Morningstar's UK editor Ollie Smith met investeerder Bill Browder. Hij was een vooraanstaande buitenlandse belegger in Rusland met zijn Hermitage Capital Management in de jaren '90 en '00. Hij werd een luis in de pels van het Kremlin en uiteindelijk een vijand van de Russiche president Poetin.

Browder is dus als geen ander in staat om te begrijpen wat Poetin beweegt en welke dreiging er te verwachten is van Rusland. Nu we bijna een jaar verder zijn, blikt Ollie Smith terug op het interview met Browder om te kijken wat er uitgekomen is van wat deze bekende en invloedrijke investeerder toen voorspelde.

Met deze video opent Morningstar een themaweek over één jaar na het begin van de oorlog in Oekraíne. We bekijken hoe diverse markten zich in de afgelopen 12 maanden hebben gedragen, welke beleggingen er schade van hebben geleden of juist hebben geprofiteerd, en wat dit heeft betekend voor specifieke sectoren, zoals de defensie-industrie.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Ollie Smith  is editor van Morningstar UK

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten