Robeco komt met AEX Garantiefonds

Robeco introduceert een garantiefonds op de AEX-index met vier kliks en een minimumgarantiewaarde. Het fonds profiteert voor 80% van de stijging van de AEX-index.

Freddy van Mulligen 30 september, 2002 | 18:17
Facebook Twitter LinkedIn
Robeco
introduceert vanaf 27 september 2002 het AEX Garant okt 02/07. Dit is een fonds met een looptijd van vijf jaar, van maandag 28 oktober 2002 tot en met vrijdag 26 oktober 2007. De uitgifte prijs is EUR 56.50, de garantiewaarde (bij afloop) is EUR 50. De kosten van het fonds bedragen 4% over de gehele looptijd van vijf jaar en worden bij het begin ingehouden.

Het fonds kent vier kliks. Deze kliks liggen 10%, 20%, 30% en 40% boven de beginkoers van de index. Als beginkoers van de AEX wordt het gemiddelde van de slotkoersen van de eerste vijf dagen van de looptijd van het fonds genomen.

Het fonds stijgt vanaf de garantiewaarde

voor 80% mee ten opzichte van de AEX-index. Dus als de index 10% stijgt (slotstand), is de eerste klik een feit. De dan ‘nieuw’ ontstane garantiewaarde ligt op de klik van EUR 54.

Stel (fictief voorbeeld) dat de AEX in de komende vijf jaar verdubbelt (ongeveer een rendement van 15% per jaar). Het fonds is dan op einddatum 80% van EUR 50 plus EUR 50 is EUR 95 waard. Ten opzichte van de inleg van EUR 56.50 is dat een rendement van 60% over de gehele looptijd.

De kliks en de garantiewaarden en de eventuele verdere stijging van 80% van de AEX-index worden enkel gegarandeerd op de einddatum van het fonds. De intrinsieke waarde tijdens de looptijd kan fors onder de garantiewaarden liggen.

Uitstappen is vanaf vrijdag 21 februari 2003 op iedere derde vrijdag van de maand mogelijk tot en met 21 september 2007. Bij uitstappen worden verkoopkosten in rekening gebracht. Dit gebeurt niet als de deelnemer tot het eind in het fonds deel blijft nemen.

De minimumgarantiewaarde van EUR 50 wordt bereikt door vanaf aanvang een gedeelte in obligaties te beleggen. De rest van het vermogen wordt belegd in optieconstructies die de kliks vastleggen en zorgen voor het profiteren van de stijging van de AEX-index. De AEX-index is een index die de 25 meest verhandelde aandelen van de beurs in Amsterdam bevat.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Freddy van Mulligen  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten