ABN Amro lanceert garantiefonds

ABN Amro maakte bekend dat het een nieuw garantiefonds start met als onderliggende waarde het ABN Amro Global Fund. Het nieuwe fonds -het Guaranteed Global Fund- heeft een looptijd van vijf jaar en wordt op 6 november gelanceerd.

Freddy van Mulligen 07 oktober, 2002 | 17:04
Facebook Twitter LinkedIn
De intr
oductie van het nieuwe fonds loopt van 7 tot en met 31 oktober. Het fond garandeert op het einde van de looptijd minimaal een uitkering ter grootte van EUR 45, wat circa 90% is van de uitgifte prijs van EUR 50.50. Het fonds profiteert van waardestijgingen van het ABN Amro Global Fund, een wereldwijd beleggend aandelenfonds dat sinds 1974 bestaat. Het garantiefonds profiteert op de einddatum ten opzichte van de minimum garantiewaarde voor minimaal 75% van de waardestijging van het ABN Amro Global Fund.

De beheerskosten van het fonds zijn 0.08333% per maand, dat is ongeveer 1% per jaar. Tijdens de introductieperiode wordt een plaatsi

ngsvergoeding van 1% ingehouden. Bij tussentijds uitstappen –wat eens per maand kan- betaalt u 0.5% verkoopkosten. Het garantiefonds is een onderdeel (subfonds) van ABN AMRO Equity Umbrella Fund N.V. en wordt niet aan de beurs van Amsterdam genoteerd.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Freddy van Mulligen  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten