Emerging markets zijn geen zeepbel

Emerging markets hebben ruimte om verder te stijgen, althans volgens de door Morningstar ondervraagde fondsbeheerders. Slechts 9% van hen vindt dat er sprake is van een zeepbel. India wordt door 41% van hen gezien als de meest overgewaardeerde markt.

Freddy van Mulligen 27 april, 2006 | 12:19
Facebook Twitter LinkedIn
Maandel
ijks ondervraagt Morningstar Europese fondsbeheerders over de vooruitzichten en verwachtingen voor de komende12 maanden. In april was emerging markets het speciale thema. Opkomende aandelenmarkten presteren al jarenlang opvallend goed.

Ongeveer 31% van de ondervraagde beheerders denkt dat de huidige waarderingsniveau’s in opkomende markten juist zijn, 50% verwacht nog een gematigde of significante stijging.

Van de vier zogenoemde BRIC-landen, vindt 41% India het meest overgewaardeerd. Terwijl de economische verwachtingen voor Brazilië het hoogst zijn gespannen en meer dan een derde van de ondervraagden verwacht dat de groe

i van Rusland het meest zal afnemen.

De ondervraagde fondsbeheerders blijven een grote voorkeur hebben voor zogenoemde largecap aandelen (78%), de euro is de favoriete munteenheid (42%) terwijl energie plotsklaps weer de favoriete sector van de aandelenmarkt is.

Via de website van Morningstar kunt u dit onderzoek raadplegen: http://www.morningstareurope.com/fundtrends/apr2006.pdf

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Freddy van Mulligen  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten