Fondsen MEI tijdelijk gesloten

De directie van Middle Europe Investments heeft besloten om het Tsjechië en Slowakije Fonds, het Roemenië en Bulgarije Fonds, het Rusland Midcap Fonds en MEI-Real Estate tijdelijk closed end te maken.

Freddy van Mulligen 03 oktober, 2008 | 11:41
Facebook Twitter LinkedIn
Closed
end wil zeggen dat de inkoop en uitgifte van aandelen is opgeschort. Het gevolg hiervan is dat tevens de handel in de aandelen van de fondsen niet langer mogelijk zal zijn. De beslissing werd ingegeven door het feit dat de fondsen al vele maanden geconfronteerd worden met een vrijwel continu aanbod van aandelen, met vooral in de laatste weken regelmatig relatief forse volumes. Daarbij is er in de markten waarin MEI belegt nagenoeg geen liquiditeit, vooral als het gaat om small- en midcaps.

Het lukt MEI niet of nauwelijks om voldoende liquiditeiten aan te houden en daarom is ze tot deze maatregel overgegaan. MEI : “zodra de directie

van mening is dat de markten zich zodanig hersteld hebben en een zodanige liquiditeit bereikt hebben dat een verantwoorde aan- en verkoop op deze markten, en dan met name ook op de small- en midcap segmenten, mogelijk is, zullen de fondsen weer open gaan. Dit tijdstip kan evenwel voor elk fonds een ander zijn.”

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Freddy van Mulligen  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten