Charles Richardson en Andrew Headly fondsmanagers van het jaar

De Morningstar European Fund Manager of the Year Award in de categorie ‘aandelen wereldwijd’ gaat naar Charles Richardson en Andrew Headley van Veritas.

Maarten van der Pas 14 maart, 2012 | 13:51
Facebook Twitter LinkedIn

Richardson (foto) en Headley krijgen de prijs voor hun beheer van de fondsen Veritas Global Equity Income en Veritas Global Focus. Het duo heeft door de tijd heen indrukwekkende resultaten geboekt met beide fondsen waarbij ze gebruik maken van een thematisch beleggingsproces dat in staat is voor beleggers winst te genereren in zeer verschillende marktomstandigheden.

Richardson en Headley benadrukken het beschermen van de inleg van beleggers en binnen hun vastgestelde thema’s, het focussen op ondernemingen met duurzame concurrentievoordelen, gezonde kasstromen en waarvan de aandelenkoers een goed veiligheidsmarge weerspiegelt. In 2008 kwamen de voordelen van deze aanpak volledig naar voren en hielp de managers om het beheerd vermogen te beschermen. De fondsen presteerden beter dan hun concurrenten en de MSCI World Index en bevonden zich in het bovenste kwartiel van de Morningstar-categorie ‘wereldwijde large-cap waardeaandelen’.

Indrukwekkend
Even indrukwekkend was dat beide fondsen een plek in het bovenste kwartiel en in de top 3 haalden in de oververhitte rally van 2009. Vorig jaar toonden Richardson en Headley nogmaals hun kunnen door met Veritas Global Equity Income een winst (in Euro) te boeken van 2,34 procent en met Veritas Global Focus van 4,10 procent. Ter vergelijking: de categorie ‘wereldwijde large-cap waardeaandelen’ en de MSCI World Index verloren respectievelijk 4,45 procent en 2,38 procent. Helaas zijn zowel Veritas Global Equity Income en Veritas Global Focus in Nederland niet verkrijgbaar.

Voor de Morningstar European Fund Manager Award nomineren en kiezen analisten van Morningstar fondsmanagers die zich afgelopen jaar hebben onderscheiden met een excellente strategie en die hebben bewezen op de lange termijn een goede rentmeester te zijn van het kapitaal van beleggers. De prijs werd donderdag uitgereikt tijdens de Morningstar European Investment Conference in Wenen. Er zijn twee categorieën: Europese aandelen en wereldwijde aandelen. Laurent Dobler en Arnaud Cosserat van het fonds Renaissance Europe (Comgest) wonnen in de eerste categorie.


Nederlandse Morningstar Awards
Op vier april worden de Nederlandse Morningstar Awards uitgereikt. Bekijk wie de genomineerde beleggingsfondsen en fondshuizen zijn:

Genomineerde beleggingsfondsen Morningstar Awards 2012 (per categorie)

Genomineerde fondshuizen Morningstar Awards 2012

Genomineerde beleggingsfondsen Morningstar Awards 2012 (per fondshuis)

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten