Nieuwe ratingwijzigingen bij Morningstar

De fondsanalisten van Morningstar hebben ook afgelopen week weer beleggingsfondsen voorzien van een gewijzigde Morningstar Analyst Rating. Eén fonds kreeg een upgrade en één fonds is herbeoordeeld na Under Review. Lees de wijzigingen van de afgelopen week in dit overzicht.

Robert van den Oever 20 november, 2018 | 10:55

Upgrade

DWS Concept Kaldemorgen - van Bronze naar Silver

Morningstar-fondsanalist Barbara Claus noemt DWS Concept Kaldemorgen een uitstekende keus voor beleggers. Haar overtuiging op fondsbeheerder Klaus Kaldemorgen en de effectiviteit van zijn onderscheidende aanpak voor asset allocatie die hij consistent toepast.

De analist waardeert het dat Kaldemorgen tijdig zijn opvolging regelt en dat hij een sterk en samenhangend team heeft neergezet dat hem kan opvolgen. Dat neemt de zorgen weg omtrent de wisseling van de wacht bij zijn pensionering die omstreeks 2021 wordt verwacht. Daarom verhoogt analist Claus de Morningstar Analyst Rating op dit fonds van Bronze naar Silver. 

 

Herbeoordeeld na Under Review

Fidelity Flexible Bond - Bronze

Het nieuws dat hoofdbeheerder Ian Spreadbury van Fidelity Flexible Bond eind 2018 met pensioen zal gaan, leidde tot een periode van Under Review voor het fonds. Analist Louise Babin heeft het fonds nu een Morningstar Analyst Rating van Bronze toegekend, waar het voordien Silver had. Het vertrek van Spreadbury is een significant verlies, aangezien de twee overblijvende co-beheerders Tim Foster en Claudio Ferrarese beduidend minder ervaring hebben met het beheer van flexibele obligatiemandaten.

Het beleggingsproces blijft echter ongewijzigd. De portefeuille kent een lange-termijn strategische assetallocatie van 60% naar investment grade credit, 20% naar high yield en 20% naar staatsobligaties. Met deze strategie is onder leiding van Spreadbury een sterk track record opgebouwd en de twee co-beheerders moeten straks maar zien dat ze dat kunnen voortzetten. De kracht van het opgebouwde beleggingsproces zal hen daarbij helpen, al blijft het verlies van Spreadbury een gevoelig verlies voor het fonds.

 

Lees meer: 

Fondsen met een ratingwijziging in de periode 5 t/m 11 november 2018

Zo werken de ratings van Morningstar

Denkt u alles te weten over beleggen? Klik hier om dat te bewijzen met de Morningstar Investing Mastermind Quiz.

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam