Nieuwe ratingwijzigingen van beleggingsfondsen bij Morningstar

De fondsanalisten van Morningstar hebben weer een reeks beleggingsfondsen tegen het licht gehouden en herbeoordeeld. Bekijk de upgrades en downgrades en de nieuwe fondsen die een Morningstar Analyst Rating krijgen. Alle wijzgingen staan bij elkaar in dit overzicht.

Robert van den Oever 28 mei, 2019 | 8:55

Upgrade

JPM Emerging Markets Equity  - van Bronze naar Silver

Het fonds JPM Emerging Markets Equity krijgt een upgrade van de Morningstar Analyst Rating van Bronze naar Silver door de vele sterke punten die het tentoonspreidt. Dit fonds wordt geleid door de getalenteerde beheerder Leon Eidelman die een goed geconstrueerde aanpak volgt met ondersteuning van een sterk team.

Eidelman is in juli 2016 aangesteld als hoofdbeheerder, maar hij was feitelijk al degene die de beslissingen nam sinds januari 2015, toen hij bevorderd werd to co-beheerder naast Austin Forey. In de industrie staat Forey goed aangeschreven en hij is nog altijd backup-beheeder op het fonds.

Eidelman is een deskundig belegger die heeft bewezen dat hij bij zijn stiel blijft, ook als het moeilijk wordt. Hij investeert flink in zijn strategie en dat belooft veel goeds voor de toekomst. Hij krijgt ondersteuning van een 100-koppig team van opkomende-markten en Azië-Pacific specialisten. 

Het proces volgt JP Morgan's kwaliteit en groei focus en is consistent toegepast in de loop der jaren. Eidelman zoekt naar 60 tot 80 bedrijven die kwaliteit vertegenwoordigen, een consistente winststroom en solide rendement op eigen vermogen. De strategie heeft eindbeleggers in de loop der tijd veel gebracht en die aantrekkingskracht voedt de verwachting dat dat ook op langere termijn zal voortduren. Alles bij elkaar is dit fonds een uitstekende optie voor beleggers die blootstelling willen naar wereldwijde opkomende markten.

 

Downgrade

Franklin US Opportunities - van Bronze naar Neutral

De beleggingsaanpak die is gericht op de groei-stijl heeft Franklin US Opportunities consistent rendementen opgeleverd die achterblijven bij de benchamrk op zowel absolute als voor risico aangepaste basis. Een combinatie van matige stock picking, onderschatting van risico in sommige segmenten van de markt en zwakke zelfdiscipline zijn de redenen voor de magere prestaties van deze strategie op de korte, middellange en lange termijn. Dat heeft het vertrouwen van Morningstar-fondsanalist Fatima Khizou in de strategie verminderd en daarom verlaagt zij de Morningstar Analyst Rating op dit fonds van Bronze naar Neutral.

 

  

Lees meer:

- De nieuwe ratingwijzigingen van Morningstar - 30 april t/m 13 mei

- Zo werken de ratings van Morningstar

Denkt u alles te weten over beleggen? Klik hier om dat te bewijzen met de Morningstar Investing Mastermind Quiz.

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam