Dit zijn de nieuwste ratingwijzigingen van fondsen bij Morningstar

De fondsanalisten van Morningstar hebben opnieuw een reeks beleggingsfondsen van een nieuwe Morningstar Analyst Rating voorzien: upgrades, downgrades en nieuwe coverage. Daaruit pakken we van de afgelopen twee weken twee fondsen die voor het eerst een Morningstar Analyst Rating hebben ontvangen. Bekijk ze allebei in dit overzicht.

Robert van den Oever 21 augustus, 2019 | 9:01
Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe ratings

 

M&G (Lux) Optimal Income - Silver

Deze Luxemburgse variant van een al langer bestaand Brits fonds is in het leven geroepen om beleggers buiten het Verenigd Koninkrijk bescherming te bieden in het geval van Brexit. Deze M&G (Lux) Optimal Income variant krijgt een Morningstar Analyst Rating van Silver.

Beheerder Richard Woolnough en zijn goed toegeruste credit research team hebben een proces ontwikkeld dat zich bij de Britse fondsvariant bewezen heeft, en daar vloeit de positieve visie van Morningstar-analist Evangelia Gkeka uit voort. De prestaties van beide fondsvarianten liggen dicht bij elkaar en daarom heeft de analist vertrouwen in het doorzetten van de lijn die tot dusver is gevolgd.

 

GQG Partners Emerging Markets Equity - Silver

Morningstar-analist Mathieu Caquineau volgt vanaf nu het fonds GQG Partners Emerging Markets Equity en hij kent het een Morningstar Analyst Rating van Silver toe. Het fondshuis achter dit fonds, GQG Partners, is medio 2016 opgericht door Rajiv Jain nadat hij was vertrokken bij Vontobel Asset Management. Bij Vontobel had Jain een track record opgebouwd met de kwaliteitsgroei-aanpak die hij ook nu toepast. Hij zoekt bedrijven met een gestaag groeipatroon, een hanteerbaar schuldniveau, bewezen leiderschap met gezond financieel beleid en een historie van deskundig door lastige tijden heen laveren.

Dit fonds kent wel enkele onzekerheden, aldus de analist, want Jain werkt nog maar relatief kort samen met de negen analisten die hij heeft aangenomen en de werklast van het team is behoorlijk groot. Jain is de enige beheerder van vier verschillende strategieën, en het volledige analistenteam rapporteert aan hem. Alles bij elkaar is deze strategie een aantrekkelijke optie, gezien het track record dat Jain heeft opgebouwd.

 

Lees meer:

- De nieuwe ratingwijzigingen van Morningstar - 30 juli t/m 5 augustus

- Zo werken de ratings van Morningstar

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten