Rajiv Jain Fund Manager of the Year voor wereldwijde aandelen

Beheerder Rajiv Jain van Vontobel Emerging Markets Equity en Vontobel Global Value is gekozen tot Morningstar European Fund Manager of the Year in de categorie 'wereldwijde aandelen'.

Maarten van der Pas 15 maart, 2013 | 6:58
Facebook Twitter LinkedIn

"Rajiv Jain kijkt naar ondernemingen van hoge kwaliteit die een sterke en duurzame groei laten zien en waarvan hij met grote mate van zekerheid de winst voor de komende vijf jaar kan inschatten. Deze voorzichtige aanpak leidt in het algemeen tot een mix van beleggingen in producenten van consumptiegoederen en ondernemingen met een sterke aanwezigheid in opkomende markten zoals Coca-Cola, Philip Morris of Standard Chartered", vertelt Chris Traulsen, Morningstar's director of fund research for Europe over de keus voor Jain. De manager kreeg donderdagavond op de Morningstar European Investment Conference in Wenen de Award uitgereikt.

Traulsen: "De prestatie-indicatoren van zowel Vontobel Emerging Markets Equity (Analyst Rating: Silver / Morningstar Rating: *****) als Vontobel Global Value Equity (Analyst Rating: Bronze / Morningstar Rating: *****) bevestigen Jain's bekwaamheid om het risico te beperken tijdens een neergaande markt. Terwijl hij over een marktcyclys heen sterke rendementen boekt die het minpunt van zijn aanpak, inherent tijdens zwakke rallies, compenseert. Beleggers met een risico-aversie maar toch blootstelling aan wereldwijde aandelen willen zijn bij Jain in goede handen."

Renmeesterschap
De beleggingsfondsanalisten van Morningstar in Europa kiezen samen de European Fund Manager of the Year. Ze erkennen hiermee fondsmanagers in Europa die vorig jaar goede rendementen hebben geboekt en op de lange termijn rentmeesterschap laten zien over het geld van beleggers.

Andere genomineerden in deze categorie waren Kristian Falnes van SKAGEN Global (Analyst Rating: Silver / Morningstar Rating: ****) en Charles Macquaker en Roy Leckie van BNY Mellon Long-Term Global Equity (Analyst Rating: Silver / Morningstar Rating: ****)

Er werd ook een Manager of the Year gekozen in de categorieën 'Europese aandelen' en 'obligaties'.Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten