Er zijn technische problemen met het inschrijven van gebruikers. We proberen dit zo snel mogelijk op te lossen en intussen vragen we om uw geduld.

Paul Read en Paul Causer Fund Manager of the Year voor obligaties

Beheerders Paul Read en Paul Causer van Invesco Euro Corporate Bond zijn gekozen tot Morningstar European Fund Manager of the Year in de categorie 'obligaties'.

Maarten van der Pas 15 maart, 2013 | 6:57
Facebook Twitter LinkedIn

"Paul Read (foto links) en Paul Causer (foto rechts) herinneren ons er opnieuw aan hoe goed zij zijn door de wijze waarop ze door een van de moeilijkste periodes voor obligatiebeleggingen navigeren", roemt Chris Traulsen, Morningstar's director of fund research for Europe de keus voor Read en Causer.

"Tegen de algemene consensus in in het heetst van de financiële crisis lieten deze managers zich niet zenuwachtig maken en handhaafden hun blootstelling aan obligaties van in het bijzonder financiële instellingen en tartten ze het onconventionele denken door hun blootstelling te vergroten. Zoals altijd hebben deze beheerders van Invesco Euro Corporate Bond (Analyst Rating: Silver / Morningstar Rating: *****) dit gedaan omdat ze goede rentmeesters van beleggerskapitaal en bereid én in staat zijn om tegen de menigte in te gaan."

De managers kregen donderdagavond op de Morningstar European Investment Conference in Wenen de Award uitgereikt.

Renmeesterschap
De beleggingsfondsanalisten van Morningstar in Europa kiezen samen de European Fund Manager of the Year. Ze erkennen hiermee fondsmanagers in Europa die vorig jaar goede rendementen hebben geboekt en op de lange termijn rentmeesterschap laten zien over het geld van beleggers.

Andere genomineerden in deze categorie waren Andrew Balls van PIMCO GIS Euro Bond (Analyst Rating: Silver / Morningstar Rating: ****) en Tanguy Le Saout en Cosimo Marasciulo van Pioneer Funds Euro Aggregate Bond (Analyst Rating: Silver / Morningstar Rating: ****) en Pioneer Funds Euro Bond (Analyst Rating: Bronze / Morningstar Rating: **** ).

Er werd ook een Manager of the Year gekozen in de categorieën 'Europese aandelen' en 'wereldwijde aandelen'.Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings