Winnaars Morningstar Awards 2013 obligatiefondsen

HSBC gaat met twee Awards naar huis. Alle winnende obligatiefondsen hebben een Analyst Rating 'Bronze' of 'Silver' en zullen naar verwachting in de toekomst een meer dan gemiddeld rendement boeken.

Maarten van der Pas 04 april, 2013 | 22:19
Facebook Twitter LinkedIn

HSBC zet netjes zijn twee nominaties om in een Award. Daarmee laat het Pioneer en Templeton achter zich die ook ieder twee keer genomineerd waren, maar allebei één onderscheiding in de wacht wisten te slepen.

Toekomstig rendement
Ofschoon de Morningstar Awards historisch rendement waarderen is het mooi om te zien dat alle winnende obligatiefondsen een Analyst Rating 'Bronze' of 'Silver' hebben. Deze kwalificatie zegt wat over het toekomstig rendement. Van fondsen met een rating 'Bronze', 'Silver' of 'Gold' verwachten de analisten van Morningstar dat het op termijn (door een economische cyclus heen) beter dan het gemiddelde van de categorie en/of de benchmark zal presteren.

Net als bij de genomineerde aandelenfondsen waren er ook in de obligatiecategorieën fondsen voor het tweede jaar op rij voorgedragen voor een Award. Delta Lloyd, Pioneer en HSBC streken hier met de eer. Dat bevestigt volgens Morningstar's head of research Benelux San Lie dat de goede prestaties van deze fondsen geen toevalstreffer zijn. Delta Lloyd wist zijn nominatie echter niet nog een keer te verzilveren.

Erkenning
De Morningstar Awards zijn een erkenning voor die beleggingsfondsen die de afgelopen jaren het beste hebben gepresteerd ten opzichte van hun categoriegenoten. Dat wil niet zeggen dat de Awards een koopsignaal zijn, want rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Maar de winnende fondsen zijn het waard om op de radar van beleggers te staan. De Awards zijn een mooie aanleiding om de portefeuille nog eens tegen het licht te houden en mogelijkerwijs wat fondsen te ruilen tegen één of meerdere winnaars.

Hieronder volgt per obligatiecategorie het winnende beleggingsfonds:

Pioneer Funds Euro Bond
Analyst Rating: Bronze
Morningstar Rating: ****
Managers: Tanguy Le Saout (foto links), Cosimo Marasciulo (foto rechts)
Fondshuis: Pioneer Investments
Naar rendement en analyse Pioneer Funds Euro Bond A EUR ND >

Morningstar over de winnaar: "De laatste underperformance van Pioneer Funds Euro Bond dateert al weer van 2008. Daarna noteert het fonds jaarlijks een stabiele outperformance. De Morningstar Analyst Rating is 'Bronze'."SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid