Nieuwe fondsanalyses: ING, Petercam, Comgest en BlackRock

Veel beleggingsfondsen in Europese aandelen onder de nieuwe fondsanalyses. En er zittten fondsen bij die zeker de moeite waard zijn om nader te bekijken. Twee keer een 'Silver'  en één keer een 'Gold' rating zegt genoeg. 

Maarten van der Pas 25 april, 2013 | 12:17
Facebook Twitter LinkedIn

Beleggingsfondsen van ING, Petercam, Comgest en BlackRock zijn door de analisten van Morningstar -opnieuw- beoordeeld. Lees hun oordeel over de fondsmanager, het fondshuis, de beleggingstrategie, het rendement en de kosten.

ING Premium Dividend Fund Inc
Morningstar Rating: ****
Analyst Rating: Neutral
Morningstar-categorie: aandelen eurozone large cap
Morningstar-analist Jeffrey Schumacher: "ING Premium Dividend Fund is een degelijke keuze voor beleggers die inkomsten wensen te genereren. Door de aard van de strategie zal het fonds relatief sterk presteren in dalende of neutrale markten, maar blijft het achter in stijgende markten. Door de rendementsdoelstelling en het verminderde risico vindt Morningstar dit fonds geschikt als kernbelegging voor beleggers die op zoek zijn naar een stabiele inkomstenstroom en niet per definitie een focus op vermogensgroei hebben. Dit fonds krijgt van ons wederom de 'Neutral' rating."
Naar analyse ING Premium Dividend Fund Inc >


Petercam Equities Euroland B
Morningstar Rating: *****
Analyst Rating: Silver
Morningstar-categorie: aandelen eurozone large cap
Morningstar-analist Mara Dobrescu: "Ondanks de verhoging van de beheerkosten heeft Peter Equities Euroland nog voldoende pluspunten om een kwaliteitsbelegging te vormen. De strategie heeft op lange termijn haar strepen verdiend. Onder leiding van Guy Lerminiaux plaatst het fonds zich in de periode van januari 2002 tot eind februari 2013 in het eerste kwartiel van zijn categorie. Na twee matige jaren, 2008 en 2009, pakte de aandelenselectie in de 3 laatste jaren weer goed uit (in 2012 SAP, Grifols en Sky Deutschland). Morningstar blijft zonder aarzeling bij de rating 'Silver' voor het fonds."
Naar analyse Petercam Equities Euroland B >


Comgest Growth Europe Acc
Morningstar Rating: *****
Analyst Rating: Gold
Morningstar-categorie: aandelen Europa large cap groei
Morningstar-analist Thomas Lancereau: "De ‘kwaliteit en groei’ benadering van Comgest Growth Europe heeft zich op lange termijn bewezen. Het zeer consistente beleggingsproces wordt uitgevoerd door een ervaren team. Net als bij alle fondsen van Comgest is er sprake van een sterke samenwerking en genieten de beheerders de steun van een hecht team. De solide beleggingscultuur van de groep en de goede resultaten over de lange termijn rechtvaardigen dat Morningstar de rating 'Gold' voor dit fonds handhaaft."
Naar analyse Comgest Growth Europe Acc >


BlackRock Global Funds - European Growth A2
Morningstar Rating: ****
Analyst Rating: Silver
Morningstar-categorie: aandelen Europa large cap groei
Morningstar-analist Amaya Assan: "BlackRock European Growth blijft een interessant aanbod van groeiwaarden. Morningstar is van mening dat beheerder Michael Constantis wordt bijgestaan door een goed uitgerust team, dat het proces solide en uitgebreid is en dat het fonds zich in verschillende marktomstandigheden goed kon handhaven. Het fonds behoudt de rating 'Silver'."
Naar analyse BlackRock Global Funds - European Growth A2 >

 

Meer recente analyses van beleggingsfondsen:

BNP Paribas en Kempen

Skagen, Pictet en BlackRock

Delta Lloyd, Robeco en Petercam

JPMorgan, ASN, Robeco en Degroof

Kempen en Robeco

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten