Oranje boven!

Als Morningstar een koninklijk lintje zou mogen geven, dan gaat dat naar Carmignac Investissement, Kempen Global High Dividend, Comgest Growth Europe, Aberdeen Global Emerging Markets Equity en Blackrock Euro Bond.

San Lie 02 mei, 2013 | 10:38
Facebook Twitter LinkedIn

Of je nu koningsgezind bent of republikein, je kon er sinds eind januari niet omheen: de troonswisseling op 30 april was een feit. En inventief als we met z’n allen zijn, werd er van alles omheen georganiseerd en bedacht. Soms aan de platte kant, maar vaak ook verfijnd en met een knipoog.

Ik persoonlijk vond de ALEX pepermunt van KING een hele leuke. Ik had hem nog niet gezien (was kennelijk een bonusaanbieding bij AH) tot het moment dat ik er op de 30ste eentje aangeboden kreeg. Zo waren ook de oranje roodpakken van DE totaal aan mij voorbij gegaan, net als het Campina Kroningstoetje. Toch had ik voor het thuisfront wel oranje donuts en slagroomsoesjes gekocht en droeg op die manier toch iets bij aan de 10 miljoen euro aan extra omzet die de verkoop van oranjeproducten de supermarkten heeft opgeleverd.

Ik realiseer mij maar al te goed dat 10 miljoen aan extra bestedingen geen echte zoden aan de dijk zet, toch kan een dergelijke ‘verandering’ een positieve impact hebben op het toch al licht herstellende consumentenvertrouwen, wat uiteindelijk weer de basis is voor de consumptie-uitgaven en economisch herstel.

Koninklijke aandelen en beleggingsfondsen
Zelf bracht Morningstar aan de vooravond van de laatste Koninginnedag een lijstje met koninklijke aandelen. Niet allemaal de beste aandelen om op dit moment te kopen, maar wel bedrijven die “een zeer belangrijke plaats innemen in het vakgebied, van landelijke betekenis zijn en (in principe) ten minste honderd jaar bestaan”. Gisteren een stuk over de prinsen en paupers van de Europese economie.

Ik volg met een vijftal beleggingsfondsen die wat mij betreft een koninklijk lintje zou mogen krijgen. Stuk voor stuk fondsen die door ons als fondsanalisten met een ‘Gold’ rating worden beoordeeld omdat zij zich op meerdere terreinen in positieve zin onderscheiden van andere fondsen in hun categorie:

Carmignac Investissement

Kempen Global High Dividend

Comgest Growth Europe

Aberdeen Global Emerging Markets Equity

Blackrock Euro Bond

Klikt u ze maar eens aan. Eenmaal in het fondsrapport leest u via de knop 'Fondsanalyse' precies waarom wij zo gecharmeerd zijn van deze fondsen.

Erbij
Overigens heeft een aantal van u scherpe ogen. Ik was er dinsdag inderdaad bij in de Nieuwe Kerk en heb met volle teugen genoten van deze historische gebeurtenis. Zoekt u zelf maar (klik op foto voor vergroting):

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings