Genomineerden Morningstar European Fund Manager of the Year Awards: obligaties Europa

Richard Klijnstra, Alain van der Heijden en Rik den Hartog van Kempen houden de Nederlandse eer hoog bij de European Fund Manager of the Year Awards. Gaan zij dit jaar wel met de prestigieuze prijs naar huis? Of gaat de Award voor beste Europese obligatiebelegger naar HSBC, dat met Jean-Philippe Munch en Philippe Igigabel twee troeven in de strijd heeft?

Maarten van der Pas 24 februari, 2015 | 8:57
Facebook Twitter LinkedIn

Richard Klijnstra, Alain van der Heijden en Rik den Hartog

Beleggingsfonds: Kempen (Lux) Euro Credit Fund
Morningstar Rating: *****
Morningstar Analyst Rating: Gold

Morningstar over Kempen (Lux) Euro Credit Fund:
Het beheerteam van dit fonds onder leiding van Richard Klijnstra behoort niet tot de grootste teams in de categorie. Maar het beschikt over een stabiele kern, is redelijk ervaren en noteert een sterk track record. Wij waarderen dat alle beheerders in hun eigen fonds beleggen. Dit verbetert de afstemming van de belangen van beheerders met die van de beleggers.

Klijnstra en zijn medebeheerders hebben bewezen om op een consistente wijze een bovengemiddeld rendement te realiseren in zowel op- als neergaande markten. Klijnstra was vorig jaar ook genomineerd voor de Morningstar European Fund Manager of the Year Award. Gaat hij dit jaar wel met de prijs naar huis?

Dit is overigens niet de enige nominatie voor Klijnstra. Kempen Euro Credit Fund is dit jaar ook genomineerd voor de Morningstar Awards in de categorie bedrijfsobligaties.

Bekijk de prestaties van Kempen (Lux) Euro Credit Fund >


Richard Klijnstra, Alain van der Heijden en Rik den Hartog

Jean-Philippe Munch

BeleggingsfondsHSBC GIF Euro Bond
Morningstar Rating: *****
Morningstar Analyst Rating: Silver

Morningstar over HSBC GIF Euro Bond:
Dankzij de ervaring en stabiliteit van het beheerteam en een beleggingsproces dat zijn waarde al heeft bewezen, beschikt dit fonds over voldoende troeven om tot onze favorieten te behoren. Het beheerteam is één van de meest solide teams in de markt,
De expertise van Jean-Philippe Munch en zijn gedegen benadering zijn voor beleggers positieve elementen voor op de lange termijn.
Wij betreuren het echter, dat de beheerders zelf niet in hun fonds beleggen.

Bekijk de prestaties van HSBC GIF Euro Bond >


Jean-Philippe Munch

Philippe Igigabel

Beleggingsfonds: HSBC GIF Euro High Yield Bond
Morningstar Rating: ****
Morningstar Analyst Rating: Silver

Morningstar over HSBC GIF Euro High Yield Bond:
Beleggers zijn in goede handen bij dit beleggingsfonds, dat zijn waarde heeft bewezen. Het beheerteam onder leiding van Philippe Igigabel behoort tot één van de meest ervaren en stabiele in de markt. Igigabel heeft een solide track record opgebouwd van het verslaan van concurrerende fondsen.

Wij waarderen het ook dat de beheerder belegt in zijn eigen fonds, wat zijn belang in overeenstemming brengt met dat van de beleggers.

Bekijk de prestaties van HSBC GIF Euro High Yield Bond >Philippe Igigabel


Bekijk ook de genomineerden in de categorie 'Aandelen Europa' en 'Aandelen wereldwijd'.


Over de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards
Aan de basis van de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards staat de expertise van Morningstar's Europese team van beleggingsfondsanalisten om de allerbeste fondsbeheerders van Europa te identificeren.

Om voor de Morningstar European Fund Manager of the Year Award in aanmerking te komen, moet een fondsmanager niet alleen in 2014 goede resultaten hebben neergezet. Ook over langere termijn moet hij beleggers consistent een goede dienst hebben bewezen. En zal dat naar verwachting ook in de toekomst blijven doen. Het zijn fondsbeheerders die door de analisten van Morningstar hoog worden gewaardeerd. Alleen managers van beleggingsfondsen met een Morningstar Analyst Rating 'Bronze', 'Silver' of 'Gold' komen dan ook in aanmerking.

Met een positieve Analyst Rating geven Morningstar’s fondsanalisten aan, dat ze verwachten dat het fonds op lange termijn (over een economische cyclus heen) beter zal presteren dan de index en/of de categorie. Deze fondsen doorstaan een strenge beoordeling op basis van de 5-pilarenmethode waarbij de analisten kijken naar de fondsmanager en zijn beheerteam (people), het fondshuis (parent), het beleggingsproces (proces), het rendement (performance) en de kosten (price).

Morningstar’s Europese team van beleggingsfondsanalisten nomineert fondsmanagers voor de Morningstar Fund European Fund Manager of the Year Award. Dit team bestaat uit 30 analisten die werken in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Noorwegen en Finland. Alleen beleggingsfondsen die hun domicilie in een Europees land hebben komen voor de Award in aanmerking.

De prestigieuze Morningstar European Fund Manager of the Year Award wordt uitgereikt op donderdag 19 maart 2015 tijdens de Morningstar Institutional Conference Europe in Amsterdam.

Lees ook het artikel Het Award-seizoen barst los over het verschil tussen de Morningstar Awards en de Morningstar European Fund Manager of the Year Award.


Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten