Morningstar zet Delta Lloyd Deelnemingen Fonds 'Under Review'

De verandering in het beleggingsproces van Delta Lloyd Deelnemingen Fonds en het vertrek van beheerder Geert-Jan Hoppers is voor de analisten van Morningstar reden om zowel dit fonds als Delta Lloyd Europees Deelnemingen Fonds en Delta Lloyd European Participations Fund 'Under Review' te plaatsen.

Maarten van der Pas 26 mei, 2015 | 18:41
Facebook Twitter LinkedIn

Delta Lloyd verlegt de koers van zijn vlaggenschipfonds Delta Lloyd Deelnemingen Fonds. Dat richt zich niet langer alleen op Nederlandse small- en mid-cap aandelen, maar het beleggingsbeleid wordt verruimd en neemt ook Europese kleine en middelgrote aandelen mee.

Dat maakte het fondshuis dinsdag nabeurs bekend. Tegelijk met de koerswijziging werd ook het vertrek van Geert-Jan Hoppers aangekondigd. Hij was beheerder van Delta Lloyd Deelnemingen Fonds.

Deze wijzigingen samen met de toegenomen werkdruk voor de resterende beheerders, is voor de fondsanalisten van Morningstar voldoende reden Delta Lloyd Deelnemingen Fonds, Delta Lloyd Europees Deelnemingen Fonds en Delta Lloyd European Participations Fund Under Review te plaatsen.

Delta Lloyd Deelnemingen Fonds zit in de hoek waar de klappen vallen. Rendement blijft achter, beleggers lopen weg en binnen een jaar vertrokken twee kopstukken. Na Alex Otto, bedenker van de deelnemingenstrategie, ging onlangs ook Hoofd Aandelen Jack Jonk weg.

Later meer.


Lees ook

Zal Delta Lloyd Deelnemingen Fonds de storm trotseren?
De vraag is of Jacco Maters en Sandor Steverink het Delta Lloyd Deelnemingen Fonds door de storm kunnen loodsen. Beleggers worden steeds ongeduldiger en eisen steeds sneller boter bij de vis. Veel slecht nieuws kan een fonds met een dergelijke omvang en redelijk wat illiquide posities niet hebben.


Vertrek Jack Jonk bij Delta Lloyd heeft geen gevolgen voor waardering beleggingsfondsen
Delta Lloyd Asset Management verliest binnen een jaar een tweede kopstuk. Na het vertrek van boegbeeld Alex Otto verlaat Jack Jonk nu de vermogensbeheerder. Morningstar ziet geen reden om het Delta Lloyd Deelnemingen Fonds 'Under Review' te zetten. Beleggers moeten de ontwikkelingen wel in de gaten houden.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings