Leegloop

En weer vertrekt er – onverwachts - een gezichtsbepalende figuur bij Delta Lloyd Asset Management.

San Lie 08 februari, 2016 | 9:53
Facebook Twitter LinkedIn

Dit keer niet aan de aandelenkant, al was de zeer ervaren obligatiebeheerder Sandor Steverink, sinds afgelopen voorjaar in zijn nieuwe rol als ‘manager investments’, ook feitelijk verantwoordelijk voor de aandelenfondsen van het fondshuis.

Zijn promotie volgde op het - onverwachte - vertrek van hoofd aandelen Jack Jonk begin 2015, niet lang na het - ook al onverwachte - vertrek van de voormalige CEO en hoofd beleggingen Alex Otto, ook wel Mr. 5 procent’ genaamd. En nu gaat ook hij, tot op heden zeer succesvol als fondsbeheerder van een aantal obligatiefondsen, weg bij dit fondshuis.

Volgens Delta Lloyd is dit vertrek deels het gevolg van Steverink’s wens "om zich meer op de inhoud van het beleggingsvak te concentreren". Tsja…

Ik had het wel geweten als ik hen was geweest. Ik had hem die 'management' functie laten inleveren en hem weer lekker obligaties laten selecteren voor zijn fondsen. Steverink stond bekend om zijn out of the box denken en zijn ruime definitie van het belegbare universum. Dit leidde er toe dat hij op een gegeven moment voor zijn Europese obligatiefonds ook belegde in exotische namen als Costa Ricaans, Koreaans en Marokkaans staatspapier. Dit leverde bovengemiddelde rendementen op voor zijn beleggers.

Succesvolle obligatiebeheerders zijn dun gezaaid. Ik begrijp daarom ook niet precies waarom ze iemand met zo’n mooie staat van dienst laten gaan. Ik denk dat Delta Lloyd met een beter verhaal op de proppen moet komen.

San Lie
Head of Research Morningstar Benelux

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten