Gewoon goed

Voor diegenen onder u die actief beheer inmiddels helemaal hebben afgeschreven en alleen nog maar in ETF's beleggen, heb ik slecht nieuws, of misschien wel juist goed nieuws: er bestaan nog steeds actieve beheerders die in staat zijn de markt (en daarmee al die indextrackers) te verslaan.

San Lie 02 mei, 2016 | 9:56
Facebook Twitter LinkedIn

Een van hen is Christopher Hart, de beheerder van het Robeco BP Global Premium Equities fonds. Wij hebben hem afgelopen week uitgeroepen tot een van de Fund Managers of the Year.

Christopher Hart heeft ruime ervaring opgedaan als analist bij Fidelity en Robeco Boston Partners, alvorens hij in 2004 startte als beheerder van hun Amerikaanse small-cap fonds. In 2008 stapte hij over naar het door Robeco Boston Partners beheerde wereldwijde aandelenfonds. Hart wordt hierbij ondersteund door een groot, maar ook zeer stabiel team van beheerders en analisten.

Onder zijn leiding zijn de prestaties van dit fonds fors verbeterd. Omdat het fonds in transitie was toen Hart het proces en de portefeuille herstructureerde en het fonds daardoor veranderde van een waarde-gerichte strategie naar een gemengde strategie, zijn de prestaties over de laatste vijfenhalf jaar het meest relevant. Over die periode bezien heeft Christopher Hart met een gemiddeld rendement van 14,3% per jaar, het zo’n 6% beter gedaan dan een gemiddeld wereldwijd beleggen fonds. Daarnaast wist hij de MSCI World index met circa 2,5% per jaar te verslaan. Dat kunnen niet veel beheerders hem navertellen.

Het feit dat dit ook nog eens een van de goedkoopste wereldwijd beleggende fondsen is, maakt het in mijn optiek tot een zeer aantrekkelijke propositie.

San Lie
Head of Research, Morningstar Benelux

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings