Morningstar plaatst Kempen Euro Credit Fund Under Review

Door een nieuwe rol van Richard Klijnstra binnen Kempen Capital Management ziet Morningstar zich genoodzaakt om het Kempen Euro Credit Fund van Kempen tijdelijk Under Review te plaatsen. Met een Gold rating was het tot voor kort het fonds met de hoogste Morningstar Analyst Rating binnen de categorie Obligaties EUR Bedrijven.

Niels Faassen 20 mei, 2016 | 9:52
Facebook Twitter LinkedIn

Richard Klijnstra zal per 1 augustus binnen Kempen aan de slag gaan met het beheer van beleggingen met een lange termijn focus. Vanuit zijn rol als lid van Kempen’s Asset Allocatie Comité zal hij slechts nog zijdelings betrokken blijven bij de besluitvorming over de top-down allocatie van het fonds.

Klijnstra staat sinds 2006 aan het hoofd van het Euro Credit team van Kempen. Onder zijn leiding heeft dit team uitstekende prestaties neergezet. Samen met Alain van der Heijden en Rik den Hartog vormt hij het investment committee, dat beleggingsvoorstellen beoordeelt.

Alain van der Heijden zal Klijnstra opvolgen als hoofd van het credit team. Van der Heijden is reeds sinds 2008 bij het Euro Credit Fund betrokken.

Nieuwe beheerder
Daarnaast heeft Kempen een nieuwe beheerder aangetrokken in de persoon van Pim van Mourik Broekman. Deze nieuwe beheerder start per 1 juli en zal tevens deel uit gaan maken van het investment committee. Van Mourik Broekman is afkomstig van APG waar hij werkzaam was als Global Head of Credit Research en beschikt over ruim 18 jaar aan werkervaring.

Under Review
Met het vertrek van Klijnstra, de benoeming van Alain van der Heijden als diens opvolger en de nieuwe aanstelling van Pim van Mourik Broekman ziet Morningstar voldoende aanleiding om het Kempen Euro Credit Fund Under Review te plaatsen. Deze veranderingen in het beheerteam vergen een nieuwe beoordeling van het fonds. De analisten van Morningstar zullen dan ook op korte termijn het fonds opnieuw diepgaand analyseren om vervolgens zo spoedig mogelijk weer een Morningstar Analyst Rating toe te kennen. 

Soft close
Het succesvolle track record van het Europese bedrijfsobligatiefonds van Kempen is bij beleggers niet onopgemerkt gebleven. Vanwege de enorme populariteit van het fonds zag Kempen zich begin dit jaar nog gedwongen om over te gaan tot een zogenaamde ‘soft close’. Zo verwelkomt Kempen geen nieuwe distributeurs en institutionele beleggers meer en behoudt het fondshuis zich het recht voor om aankooporders groter dan 5 miljoen euro te weigeren. Met deze soft close tracht Kempen de instroom van nieuw geld beheersbaar te houden.

Lees meer over Kempen:

- Fonds van de Week: Kempen Euro Credit Fund

- Kempen Euro Credit gaat over tot 'soft close'

- Fondspagina van Kempen Euro Credit Fund

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Niels Faassen

Niels Faassen  is fondsanalist bij Morningstar Benelux.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings