Philips kwartaalcijfers onderstrepen groeipotentieel op lange termijn

De derdekwartaalcijfers van Philips zijn conform verwachting en bevestigen het groeipotentieel voor de lange termijn. Bekijk de video waarin Morningstar-analist Jeffrey Vonk uitlegt waarom Philips ondergewaardeerd is.

Robert van den Oever 23 oktober, 2017 | 14:08
Facebook Twitter LinkedIn

De cijfers van Royal Philips NV over het derde kwartaal van 2017 voldoen aan de verwachtingen van Morningstar en bevestigen de trend van de voorafgaande kwartalen, waarin Philips de verwachtingen eveneens waarmaakte.

De margegroei en kostencontrole waren sterk, evenals de inname van nieuwe orders die 5% groeide. De omzet groeide 4% en dat was voor een groot deel te danken aan opkomende markten. China, India en Latijns-Amerika boekten dubbelcijferige omzetgroei. 

De professionele healthcare portfolio boekte een goede orderinname. Bijvoorbeeld in China boekte Philips dubbelcijferige groei met nieuwe orders voor 'diagnostic imaging'. De divisie 'personal health' profiteerde an de opkomende middenklasse in opkomende markten die méér geld wil uitgeven aan elektrische tandenborstels en scheerapparaten uit het hogere segment.

Het derde kwartaal was bijzonder goed voor de business rond 'connected care', de informatievoorziening aan en monitoring van patiënten. Die groeide 8% in omzet en 440 basispunten in marge. Philips heeft in 2016 en 2017 veel geïnvesteerd in deze activiteiten en de groei zal naar verwachting in de komende kwartalen doorzetten.

Morningstar-analist Jeffrey Vonk handhaaft zijn Fair Value van 40 euro voor het aandeel Philips. Volgens de analist is Philips een van de aantrekkelijkste aandelen binnen zijn sector.

De redenen daarvoor heeft Vonk onlangs uiteengezet in een uitgebreid company report waaruit we de belangrijkste bevindingen voor u op een rij hebben gezet:

 

Jeffrey Vonk licht zijn visie op Philips verder toe in deze video, waarin hij vertelt waarom het groeipotentieel van Philips volgens hem ondergewaardeerd wordt. Bekijk hier de video:

 

 

 

Lees meer over aandelen:

ABN Amro: sterke nationale speler met goede kostencontrole

Sectoranalyse testen en inspectie: drie wereldspelers domineren

Deze bedrijven kunnen de concurrentie met Amazon aan

De cloud: luchtkasteel of groeibriljant?

Philips neemt afscheid van lichtdivisie: een historische stap

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings