Deze beleggingsfondsen kregen een upgrade bij Morningstar

De fondsanalisten van Morningstar hebben opnieuw beleggingsfondsen tegen het licht gehouden. Deze week lichten we twee upgrades toe van fondsen waarvan de Morningstar Analyst Rating is verhoogd van Silver naar Gold.

Robert van den Oever 26 maart, 2019 | 9:07
Facebook Twitter LinkedIn

Upgrade

Uni-Global Equities Eurozone - van Silver naar Gold

Het fonds Uni-Global Equities Eurozone heeft een heel sterk team en levert het bewijs dat het beleggingsproces effectief kan zijn in de regio waarin het actief is. Ook de beleggersvriendelijkheid van het fondshuis is een argument om de Morningstar Analyst Rating voor dit fonds te verhogen van Silver naar Gold. De rigoureuze en herhaalbare aanpak combineert sterke kwantitatieve optimalisatietechnieken met fundamentele risicobeoordeling.

Deze strategie is in 2016 geïntroduceerd als laatste toevoeging aan het assortiment van Unigestion. Daarbij moet opgemerkt worden dat Morningstar's fondsanalisten doorgaans een langer track record van een strategie zien, maar het succes van deze strategie is op korte termijn onmiskenbaar.

 

Kempen Euro Credit - van Silver naar Gold

Het Kempen Euro Credit Team is verantwoordelijk voor deze strategie sinds mei 2008. Toen Richard Klijnstra een andere rol kreeg binnen Kempen, volgde Alain van der Heijden hem op als hoofd credits per augustus 2016.

Het beleggingsproces van het Kempen Euro Credit Fund is gedisciplineerd en het heeft zich in de loop der jaren bewezen. De kwaliteit van de uitvoering is zeer hoog: solide en risicobewust wordt een portefeuille van 100-150 namen opgebouwd en het sterke credit beta management helpt om het risico te beperken.

Bovendien is het team achter de strategie een van de meest ervaren in deze sector. Het team weet onder verschillende marktomstandigheden outperformance te realiseren en dat resulteert in een sterk lange-termijn track record.

Het toegenomen vertrouwen van Morningstar op dit fonds, zijn beheerders en hun aanpak, brengt Morningstar-fondsanalist Jeroen Siecker tot een verhoging van de Morningstar Analyst Rating van Silver naar Gold.

 

 

Lees meer:

- De nieuwe ratingwijzigingen van Morningstar - 26 februari t/m 11 maart 

- Zo werken de ratings van Morningstar

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten